Legelésző kecskék bóklásztak be a New York-i metró sínjére

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

A hétfő reggeli csúcsforgalomban két kecske bukkant fel Brooklynban, az N-metróvonalon. Elég hamar állatmentők érkeztek, hogy kezeljék a helyzetet, többek között Jon Stewart és felesége. A Daily Show egykori műsorvezetője ismert állatvédő, és régóta támogatják azt a New York-i menhelyt is, ahova a befogott kóbor kecskéket szokták elvinni a szakemberek. 

2015-ben pedig saját, New Jerseyben lévő farmjukon is nyitottak egy menhelyet, így ott is találhatóak befogott kóbor állatok. 

A helyi közlekedési társaság tájékoztatása szerint az állatokat először Fort Hamilton és New Utrecht állomások közötti szakaszon szúrták ki az utasok, a kecskék épp a sínek melletti füveket legelészték. Az állatvédők rendőrök segítségével fogták be végül az állatokat, akikről egyelőre nem tudni, hogyan keveredtek a sínekre. Az egyik legelterjedtebb magyarázat szerint a közelben több vágóhíd is működik, és lehetséges, hogy onnan léptek le az állatok. 

Ha így volt, akkor a kecskék tényleg a haláluk elől tudtak megmenekülni, mivel most menhelyre fognak kerülni, és bizonyosan elkerülik a levágást. Nevet is kaptak már, a menhely munkatársai Billy és Willy névre keresztelték a két kecskét. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.