Soltész Miklós: Részben a genderelmélet miatt épült 2500 mecset Franciaországban és Németországban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kormánypári, közpénzből gyalázkodó Magyar Idők címlapján megjelent „Undort éreznek a kereszt láttán a balliberálisok” című cikkben szólaltatták meg Soltész Miklóst, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárt, hogy beszéljen a „csendes keresztényüldözésről”, ami annak ellenére zajlik, hogy harmadszor is kétharmaddal nyert a KDNP-kormány.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Boldogasszony és a Fekete Madonna zarándokvonatokról tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Párbeszéd Házában 2017. május 11-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A cikk azzal a nagyon fontos problémával foglalkozik, hogy egyes, teljesen súlytalan politikusoknak nem tetszett, hogy az EU-s zászló helyett egyébként nem is létező keresztes zászlókat lógattak ki a Parlamentre. Az Index az állami ünnepséget szervező Miniszterelnöki Kabinetirodát megkérdezte, ki döntött arról, hogyan nézzen ki a díszítés, és hogy a zászlón legyen a kereszt, illetve mit üzentek ezzel a díszítéssel, de a Kormányszóvivői Iroda csak azt az indoklást adta, hogy: „Magyarországon az Alaptörvény mondja ki a keresztény értékek védelmét.”

Soltész Miklós a zászlókkal kapcsolatban azt mondta: nem véletlen, hogy Európa a vesztébe rohan, a liberálisok totálisan átformálták az alapvető európai értékeket. Állítása szerint az EU-s zászló tartalmát is újragondolták, ugyanis az azon látható 12 csillag eredetileg Szűz Mária 12 csillagát jelentette, amit átértelmeztek országokra. (Erre egyébként nincs bizonyíték, a 12 csillagot épp azért is választották, mert a 12 minden politikai jelentéstől független, és az európai kultúrában sok helyen megjelenik.)

Soltész szerint „a látszólag anyagi jólétben élő Nyugat lelki süllyedésben van, és egy olyan ideológiai irányzatot indított el, amely sehová nem vezet”. És itt aztán elszabadultak a gondolatok:

„Ilyen a genderelmélet, amely a természet törvényeit, a keresztény-zsidó tanítást írja felül. Ennek következtében is radikalizálódik Európa, és részben ennek köszönhető, hogy az utóbbi 25 évben 2500 mecset épült Franciaországban és Németországban, amellett, hogy keresztény templomok százait rombolják le.”

Ez egy „csendes keresztényüldözés” szerinte.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.