Videotéka: „Mire ezt a levelet megkapod, én már nem élek, egy volt rajongótok”

videotéka
2018 augusztus 26., 13:24

Az e heti Videotékában Almási Tamás 1983-as Kölyköd voltam című dokumentumfilmjét kotortuk elő, ami az EDDA időleges feloszlásáról szól. A nyolcvanas évek elején a miskolci EDDA művek volt az egyik legnépszerűbb rockzenekar, de a két húzónév, Pataky Attila és Slamovits István, Slamó kapcsolata végletesen megromlott. Ennek voltak szakmai, emberi, meg anyagi okai is. A film azért is érdekes, mert Almási Tamásék nem csak a világvége hangulatú búcsúkoncertet rögzítették, hanem bemutatták azt is, hogy milyen pocsolyaszagú volt Magyarországon a nyolcvanas évek, és hogy egy akkor élő tinédzser számára milyen vérre menő tétje volt a rockzenének. A Kölyköd voltam felrajzolja az új idők szelét megérző Pataky Attila jellemét is, aki a filmet utólag megpróbálta letiltani, így azt csak évekkel később sikerült bemutatni. 67 perc.

link Forrás

A Videotéka előző adása: „Nem leszek egy 18 éves hulla”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.