RPG gránátot vitt a szombathelyi rendőrségre egy férfi

Egy férfi augusztus 8-án egy RPG gránáttal ment a szombathelyi rendőrségre. Teljesen jó szándékkal tette be az autójába a megtalált, veszélyesnek tűnő eszközt, azt gondolta, hogy az ilyesmit át kell adni a rendőrségnek. De a tűzszerészek határozottan kérik, hogy senki ne mozgassa a robbanótestnek vélt tárgyakat.

A kép előterében RPG gránátok láthatók a török rendőrség sajtótájékoztatóján 2016. január 31-én, Diyarbakirben.Fotó: STRINGER/Anadolu Agency

A 112press.hu információi szerint egy személyautó állt meg aznap a szombathelyi tűzoltóság előtt, és a sofőr jelezte, hogy azért áll be a tűzoltóknak fenntartott parkolóba, mert a rendőrség előtt nem talált parkolóhelyet, egyébként meg oda visz valamilyen megtalált harci eszközt. Amikor benéztek az autóba, ott volt egy gránát, amire azonnal le is zárták az érintett szakaszt, a tűzoltók az udvar felől juthattak be a laktanyába.

Az ORFK közölte, hogy a Szombathelyen talált tárgy egy elműködtetett, lőport nem tartalmazó RPG gyakorló gránát, ami nem minősül fegyvernek és lőszernek. Az ügyben eljárás nem indult.

A múlt héten valaki Dömös mellett, a Duna medréből vitt el egy rendőrségi szalaggal körbekerített világháborús gránátot. A gránáttolvajt a rendőrség keresi. (112press.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.