Börtönből unokázott két csaló

Két, a bűncselekmények idején börtönbüntetésüket töltő férfi ellen emelt vádat az ügyészség. A vád szerint a két fogvatartott, akik 2016 nyarán zárkatársak voltak, a börtönből hívogattak idős embereket az unokájuknak kiadva magukat, hogy pénzt csaljanak ki tőlük.

Az egyik vádlott már 2016-ban is unokázós csalás miatt ült, ő beszélte rá társát, hogy közösen is folytassák a csalást, amibe szabadon lévő élettársaikat, illetve egyikük édesanyját és másikuk egykori börtöntárság is bevonták.

A fogvatartottak, amikor felügyelet nélkül voltak, telefonon hívták a kiszemelt áldozatokat. Míg az egyikük telefonált, a másik az ügyészség megkapó megfogalmazásában "figyeléssel biztosította a cselekményt".

Az ügynek összesen 35 sértettje van, bár közülük többen felismerték a csalást, ezekben az esetekben a bűncselekmény meghiúsult. De a csalók így is összesen több millió forintot zsákmányoltak.

Az ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen, időskorú sértett sérelmére elkövetett csalás, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények miatt emelt vádat. (Via Ügyészség)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.