Vannak, akik szerint megérett az idő a vasárnapi boltzárra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kormány közelében valaki újra elérkezettnek látta az időt az Orbán-rezsim a bevezetése előtt visszavont netadó utáni második legnépszerűtlenebb és legsikertelenebb, szinte példátlan módon vissza is csinált ötlete, a vasárnapi boltzár felmelegítésére. Mi másért írna erről a Magyar Idők, még ha az ügyben a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetére is hivatkoznak, amely a lap szerint kéri, hogy a kormány "vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés áruházi tilalmának újbóli elrendelését". "Akár részlegesen" is, írja a lap, akármit is jelentsen ez.

A Magyar Idők értesülései szerint a szakszervezet még csak ma, hétfőn fogja postázni a levelét Orbán Viktornak. A Szakszervezet amúgy a munkaerőhiánnyal érvel a boltzár mellett, illetve azzal, hogy az új ipari beruházások elszívják a munkaerőt a boltokból. Példaként Hatvant is említik, ahol konkrét személyes tapasztalataim alapján az ipari beruházások legfeljebb az ukrajnai boltok munkaerejét szívhatják fel, hacsak nem élt Hatvanban mindig is egy hatalmas, szláv nyelvű kisebbség. (Via)


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.