Egy helyi asszonyra bízták a XV. századi Jézus-szobor restaurálást a spanyol faluban, és pont az történt, amire számítani lehetett

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A mindössze 28 fős spanyol falu, El Ranadoiro egyik lakója, Maria Luisa Menendez kapott engedélyt a helyi paptól, hogy felújíthassa a kápolnában álló 15. századi faszobrot. 

A Jézust Szűz Máriával és Szent Annával ábrázoló alkotás új külseje ugyanakkor nem nyerte el mindenki tetszését, a szoborról készült fotók előbb a spanyol, majd a nemzetközi sajtóban is terjedni kezdtek.

Fotó: DSF/AFP

A kifejezetten élénk színekkel operáló nő munkáját leginkább negatív visszhang fogadta. A hírek láttán az amatőr restaurátor arról beszélt, hogy ő ugyan nem profi, de ezekre az alakokra igazán ráfért már a festés. És olyan színeket választott, melyek tetszettek neki. De elmondása szerint a szomszédjainak is tetszett az eredmény. 

A Spanyolország északi részén fekvő Asztúria előjárói ugyanakkor kevésbé voltak lelkesek, az oktatási ügyekért felelős tanácsadó például úgy fogalmazott, hogy ez inkább tűnt bosszúnak, semmint restaurálásnak. 

Fotó: DSF/AFP

A spanyol örökségvédelem sem volt igazán boldog, ők az ország műtárgyainak folyamatos kifosztásáról beszéltek, és szervezetük Twitterén arról posztoltak, hogy ugyan miféle társadalom tűri, hogy őseik hagyatékát a szemük előtt pusztítsák el.

A közelmúltban több hasonló eset is történt Spanyolországban, júniusban például Estella városának templomában egy helyi technikatanár restaurált egy 16. századi, Szent Györgyöt ábrázoló szobrot, ami szintén sok negatív kritikát kapott: 

(BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.