Marco Rossi: Életemben nem idegeskedtem ennyit

futball
2018 szeptember 12., 05:29
comments 55

Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata kedden ugyanúgy harcolt, mint szombaton, a finnek ellen, csak most szerencséjük is volt - Finnországban 1:0-ás vereséget szenvedett a csapat a Nemzetek Ligája első meccsén.

"Technikailag és taktikailag is javulni kell még, de az első félidőben látott játékkal elégedett voltam. A második félidőben egy olyan csapatot láthattunk, amely régóta nem nyert meccset, emiatt egy kicsit talán megijedtek a játékosok, a szerencse azonban most velünk volt" - értékelte a mérkőzést a kapitány.

„Vérvizsgálatra kellene menjek, mert ennyit még életemben nem idegeskedtem, mint ebben a tíz napban" - mondta, miután azzal viccelődött, hogy Magyarország Olaszországgal szemben nem ötvenmillió, csak tízmillió szövetségi kapitány országa. Ez arról jutott eszébe, amikor arról kérdezték, hogy miért tartott ki a szombaton, a finnek ellen rosszul játszó Sallai Roland mellett, aki a görögök ellen már a 15. percben gólt szerzett.

Apropó, Sallai. A fiatal játékos szerint gólja tudatos, rengeteget gyakorolt figura eredménye volt. Erről a gólról beszélünk, vagyis ezt gyakorolták ezek szerint sokat a válogatott edzésein.

"Kaptam egy jó labdát Bese Barnabástól, és csapatszinten is remek munkát végeztünk. Sokat gyakoroltuk a héten ezt a figurát, és most be is jött. Szerencsére jól találtam el a labdát a végén, úgyhogy örülök" - mondta góljáról Sallai, aki szerint "eddigi pályafutásomban ez a gól mindenképpen valahova előre kerül, mert fontos találat volt ez az én saját szemszögemből nézve".

A görögök német kapitánya, Michael Skibbe szerint csapata vereségének az volt az oka, hogy "lustán kezdtünk, és későn eszméltünk".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.