Gyanús, hogy az ősemberek irthatták ki a madagaszkári elefántmadarakat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miután a kutatók olyan csontokat is találtak, amin vágásnyomok voltak, egyre megalapozottabb a gyanú, hogy az őskori emberek irthatták ki az elefántmadarakat. A kutatók szerint az emberek a húsáért vadászhatták a madagaszkári elefántmadarakat. 

Az elefántmadarak voltak Földön élt valaha ismert legnagyobb madarak. A legnagyobb fajok magassága meghaladta a 3 métert, tömegük a 400 kg-ot. Tojásaik űrtartalma pedig elérte a 9 litert. A hatalmas tojások héja szerte fellelhető Madagaszkár szigetén. Valószínűleg lassú mozgású erdőlakók voltak.

A most talált maradványokat 10 ezer évesre becsülik, pedig eddig úgy számoltak, hogy az első emberek legkorábban 4 ezer évvel ezelőtt érkezhettek a szigetre. A Londoni Zoológiai Társaság kutatója, James Hansford szerint ezzel 6 ezer évvel előbbre kerülhet az emberek érkezésének feltételezett dátuma.

Ugyanakkor a Madagaszkárra érkező emberek nem irtották ki azonnal az összes elefántmadarat, még több ezer évig élhettek mellettük, amíg az állatok el nem fogytak ezer évvel ezelőtt. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.