Gyanús, hogy az ősemberek irthatták ki a madagaszkári elefántmadarakat

ÁLLAT
2018 szeptember 13., 08:45
comments 90

Miután a kutatók olyan csontokat is találtak, amin vágásnyomok voltak, egyre megalapozottabb a gyanú, hogy az őskori emberek irthatták ki az elefántmadarakat. A kutatók szerint az emberek a húsáért vadászhatták a madagaszkári elefántmadarakat.

Az elefántmadarak voltak Földön élt valaha ismert legnagyobb madarak. A legnagyobb fajok magassága meghaladta a 3 métert, tömegük a 400 kg-ot. Tojásaik űrtartalma pedig elérte a 9 litert. A hatalmas tojások héja szerte fellelhető Madagaszkár szigetén. Valószínűleg lassú mozgású erdőlakók voltak.

A most talált maradványokat 10 ezer évesre becsülik, pedig eddig úgy számoltak, hogy az első emberek legkorábban 4 ezer évvel ezelőtt érkezhettek a szigetre. A Londoni Zoológiai Társaság kutatója, James Hansford szerint ezzel 6 ezer évvel előbbre kerülhet az emberek érkezésének feltételezett dátuma.

Ugyanakkor a Madagaszkárra érkező emberek nem irtották ki azonnal az összes elefántmadarat, még több ezer évig élhettek mellettük, amíg az állatok el nem fogytak ezer évvel ezelőtt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.