Csak nyáron 185 milliárdot költöttek füstölésre a magyarok

A Világgazdaságban jelent meg cikk arról, hogy különösen erős nyarat zártak a dohánykereskedők Magyarországon: június és augusztus között 184,5 milliárd forintot költöttek az emberek dohánytermékekre, közelebbről cigire, dohányra és szivarkákra.

A nyáriak közül is az augusztus volt a legerősebb hónap, akkor összesen 63,3 milliárdos volt a dohányforgalom a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által közölt adatok alapján. 

Az augusztusi rekordfüstölés számszerűen 781 millió eladott szál cigarettát, 428,5 tonna cigidohányt és 50 millió szivarkát jelent. 

Ha csak a cigiket nézzük, a számokból az olvasható ki, hogy országosan átlag 17 500 ember gyújt rá minden egyes percben. 

Az ND Zrt. beszámolt arról is, hogy viszonylag általánosnak mondhatóak a nyárra megerősödő eladások. Év elején az újévi fogadalmak és az ünnepi kiköltekezés veti vissza a forgalmat, de nyárra feltöltődnek az akkuk, az erősödő turizmus, a szabadságolások és a fesztiválok is dobnak a cigizésen. (Világgazdaság)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.