Csak nyáron 185 milliárdot költöttek füstölésre a magyarok

2018 szeptember 25., kedd 12:00
105

A Világgazdaságban jelent meg cikk arról, hogy különösen erős nyarat zártak a dohánykereskedők Magyarországon: június és augusztus között 184,5 milliárd forintot költöttek az emberek dohánytermékekre, közelebbről cigire, dohányra és szivarkákra.

A nyáriak közül is az augusztus volt a legerősebb hónap, akkor összesen 63,3 milliárdos volt a dohányforgalom a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által közölt adatok alapján. 

Az augusztusi rekordfüstölés számszerűen 781 millió eladott szál cigarettát, 428,5 tonna cigidohányt és 50 millió szivarkát jelent. 

Ha csak a cigiket nézzük, a számokból az olvasható ki, hogy országosan átlag 17 500 ember gyújt rá minden egyes percben. 

Az ND Zrt. beszámolt arról is, hogy viszonylag általánosnak mondhatóak a nyárra megerősödő eladások. Év elején az újévi fogadalmak és az ünnepi kiköltekezés veti vissza a forgalmat, de nyárra feltöltődnek az akkuk, az erősödő turizmus, a szabadságolások és a fesztiválok is dobnak a cigizésen. (Világgazdaság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt