Csak nyáron 185 milliárdot költöttek füstölésre a magyarok

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Világgazdaságban jelent meg cikk arról, hogy különösen erős nyarat zártak a dohánykereskedők Magyarországon: június és augusztus között 184,5 milliárd forintot költöttek az emberek dohánytermékekre, közelebbről cigire, dohányra és szivarkákra.

A nyáriak közül is az augusztus volt a legerősebb hónap, akkor összesen 63,3 milliárdos volt a dohányforgalom a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által közölt adatok alapján. 

Az augusztusi rekordfüstölés számszerűen 781 millió eladott szál cigarettát, 428,5 tonna cigidohányt és 50 millió szivarkát jelent. 

Ha csak a cigiket nézzük, a számokból az olvasható ki, hogy országosan átlag 17 500 ember gyújt rá minden egyes percben. 

Az ND Zrt. beszámolt arról is, hogy viszonylag általánosnak mondhatóak a nyárra megerősödő eladások. Év elején az újévi fogadalmak és az ünnepi kiköltekezés veti vissza a forgalmat, de nyárra feltöltődnek az akkuk, az erősödő turizmus, a szabadságolások és a fesztiválok is dobnak a cigizésen. (Világgazdaság)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.