Csak nyáron 185 milliárdot költöttek füstölésre a magyarok

A Világgazdaságban jelent meg cikk arról, hogy különösen erős nyarat zártak a dohánykereskedők Magyarországon: június és augusztus között 184,5 milliárd forintot költöttek az emberek dohánytermékekre, közelebbről cigire, dohányra és szivarkákra.

A nyáriak közül is az augusztus volt a legerősebb hónap, akkor összesen 63,3 milliárdos volt a dohányforgalom a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által közölt adatok alapján. 

Az augusztusi rekordfüstölés számszerűen 781 millió eladott szál cigarettát, 428,5 tonna cigidohányt és 50 millió szivarkát jelent. 

Ha csak a cigiket nézzük, a számokból az olvasható ki, hogy országosan átlag 17 500 ember gyújt rá minden egyes percben. 

Az ND Zrt. beszámolt arról is, hogy viszonylag általánosnak mondhatóak a nyárra megerősödő eladások. Év elején az újévi fogadalmak és az ünnepi kiköltekezés veti vissza a forgalmat, de nyárra feltöltődnek az akkuk, az erősödő turizmus, a szabadságolások és a fesztiválok is dobnak a cigizésen. (Világgazdaság)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.