Thaiföld miniszterelnöke érdeklődni kezdett a politika iránt

külföld
2018 szeptember 25., 04:00
comments 32
Prayut tábornok részvétét nyilvánítja Vietnam szeptember 21-én elhunyt elnökének.
photo_camera Prayut tábornok részvétét nyilvánítja Vietnam szeptember 21-én elhunyt elnökének. Fotó: HANDOUT/AFP

Prayut Chan-o-cha ugyan már több mint négy éve Thaiföld miniszterelnöke, de mindezidáig tagadta, hogy politikai ambíciói lennének. Most már saját bevallása szerint is vannak. "Érdekel a politika, mert szeretem az országomat, mint általában a thaiok. De mára ennyi, amit mondhatok. Később majd jelzem, hogy hogy döntöttem és kit támogatok" - mondta hétfőn.

Prayut tábornokot, aki 2014-ben puccsal került hatalomra, a kormánya átalakításáról is kérezétk, amire közölte, hogy egyáltalán nincs tervben a kormány átalakítása.

Prayut a nyár elején közölte, hogy még szeptemberben tisztázza politikai jövőjét azután, hogy elfogadták az új választási törvényt és enyhítették a politikai pártokat betiltó szabályokat. Prayut tehát most, hogy érdeklődni kezdett a politika iránt, hamarosan eldöntheti, hogy melyik, újonnan felálló pártban látja saját politikai jövőjét. (Via The Bangkok Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.