300 férőhelyes teremgarázs van az épület alatt, de a KKM mégis lefoglalta az irodaháza előtti parkolóhelyeket

POLITIKA
2018 október 02., 15:27
comments 35

Budapest belvárosában mindig is neuralgikus pont a parkolás, nincs ez másként a Vízivárosban sem. A II. kerületben most mégis kicsit nehezebbé tette az ott élők, dolgozók parkolását egy állami intézmény. Őrsi Gergely, a Szövetség a II. kerületért frakcióvezetője, és Kiss Roland, a Momentum helyi politikusa hétfőn a Facebookon jelentkeztek be videóban a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Medve és a Ganz utca sarkán, a Medve Corner irodaházban levő irodái elől.

link Forrás

A környéken már most is lehetetlen a parkolási helyzet, de Őrsi és Kiss beszámolója szerint a minisztérium elé kihelyeztek egy új KRESZ-táblát, amellyel három parkolóhelyet kisajátítottak a minisztériumi dolgozóknak. Úgy, hogy közben az irodaháznak van saját, 300 férőhelyes teremgarázsa, úgyhogy a minisztériumi dolgozóknak volna lehetősége máshol is parkolni.

Őrsi és Kiss szerint a minisztérium ráadásul engedély nélkül, önkényesen helyezte ki a KRESZ-táblát, legalábbis a kerületi önkormányzattól nem kértek rá engedélyt. A témában kerestem a minisztériumot, hogy megtudjam, milyen jogszabály alapján, kinek az engedélyével helyezték ki a táblát. Az is érdekelt, hogy mi indokolta a tábla kihelyezését, ha amúgy az irodaház teremgarázsában is meg tudnák oldani a parkolást. Kérdéseimre egyelőre nem kaptam választ, amint megtörténik, beszámolok a minisztérium magyarázatáról.

Őrsi és Kiss a videóját a nigériai nagykövetség példájának bemutatásával zárta. A nagykövetség a II. kerületi Rómer Flóris utcában van, ők szabályos kérelmet nyújtottak be az ügyben a II. kerületi önkormányzathoz azzal, hogy a nagykövetség Rómer Flóris utcai és Levél utcai oldalán jelöljenek ki nekik kizárólagos parkolóhelyet. Az önkormányzat határozatában a Rómer Flóris utcai kizárólagos parkolóhelyek kijelöléséhez hozzájárult, a Levél utcai parkolóhelyek kijelölését forgalmi okokból elutasította. Őrsi és Kiss szerint a KKM-nek ugyanígy kellett volna eljárnia, hogy aztán az önkormányzat mérlegelhesse az engedély megadását.

A két politikus ezért a jövő héten vizsgálatot kezdeményez az ügyben az önkormányzatnál, hogy mégis milyen alapon jelölhetet ki magának kizárólagos parkolóhelyeket a minisztérium.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.