Negyven év után szabadítottak ki egy rabszolgát Angliában

2018 október 4., csütörtök 6:36
165

A mindössze kétméteres kunyhóban csupán egy kerti fémszék és egy összevizelt matrac volt. A brit hatóságok szerint ebben a viskóban raboskodott 40 éven át az az 58 éves férfi, akit a rendőrség különleges egysége szabadított ki a cumbriai Carlisle-tól északra.

Ebben a viskóban találtak rá az 58 éves férfira, akit a hatóságok gyanúja szerint negyven éve tartottak rabszolgaként. Fotó: GLAA - közkincs

A hatóságok őrizetbe vettek egy 79 éves férfit, aki a gyanújuk szerint rabszolgaként tartotta áldozatát, akit most orvosok vizsgálnak ki, és traumaspecialisták ápolnak.

A kizsákmányolt és sérülékeny munkások érdekében eljáró különleges alakulat, a GLAA nyomozói szerda hajnalban ütöttek rajta a tanyán, miután bizalmas bejelentővonalukon értesítették őket.

"Mint a nyúl a reflektorfényben, annyira zavart volt, amikor rátaláltunk" - mesélte Martin Plimmer, a GLAA vezető nyomozója. Mint mondta, a férfi saját mocskában aludt a földön a fűtetlen, fagyos viskóban. "Nincs ember, akinek ilyen körülmények között kéne élnie" - mondta.

Plimmerék úgy tudják, hogy a férfit 16-17 éves kora óta kényszeríthették arra, hogy ingyen, rabszolgaként dolgozzon. Arról nincs tudomásuk, hogy az elmúlt negyven évben megpróbált-e szabadulni a rabságából. "Olyan hosszú ideje tart ez a trauma, hogy nagyon hosszú folyamat lesz elnyerni a bizalmát" - mondta Plimmer, aki saját bevallása szerint hosszú karrierje során még sosem találkozott olyan áldozattal, akit negyven évig rabszolgaként tarthatnak. "Úgy hiszem, hogy ez lehet a leghosszabb ideig tartó rabság, amivel valaha foglalkoztunk. Rendkívül szomorú és súlyos eset" - mondta.

A GLAA közleményében hangsúlyozta, hogy Nagy-Britanniában nagyon sok formában létezik a modern rabszolgaság. A hatóságok adatai szerint míg 2013-ban 13 ezer, 2018-ban már 136 ezer áldozatot azonosítottak. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt