Erős földrengés volt Haitin

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Helyi idő szerint szombat este erős, 5,9-es földrengés rázta meg Haitit. Az amerikai földtani intézet szerint a földmozgás epicentruma az ország északi részén található Port-de-Paix-től 20 kilométerre északnyugatra volt, 15,3 kilométeres mélységben. A földrengést két kisebb utórengés követte. Eddig 11 halottról érkezett jelentés, a kormányszóvivő szerint több százan megsérültek.

Több városban is épületek omlottak össze: Plaisance-ben ledőlt a a Szent Mihály katolikus templom homlokzata, de komoly károkról számoltak be Port-de-Paix-ből, Gros-Morne-ból, Chansolme-ból és Tortuga szigetekről is. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.