Hardy, a reptéri kutya hősiesen kiszagolta az Ecuadorból becsempészett sült disznófejet

külföld
2018 október 17., 05:44
comments 57

Atlantában, a világ egyik legforgalmasabb repülőterén, az amerikai Vámügyi és Határvédelmi Hivatal kötelékében dolgozik Hardy, a beagle. Az a feladata, hogy kiszagolja a növényi kártevőket és az állatbetegségeket, és olyan különleges képességekkel bír, hogy szaglás alapján kiszúrja, ha valakinek mondjuk élő csiga vagy narancs van a csomagjában. Tiltott gyümölcsöket, növényeket is kiszagol, még azt is, ha valaki egy magas kockázatúnak számító országból próbál húst becsempészni. Pont ez történt most is, amikor egy utas valamiért sült disznófejet szeretett volna bevinni az országba, az ételt a lebukott utas Ecuadorból hozta. Amerikába semmilyen országból sem szabad disznóhúst bevinni, akkor sem, ha alaposan át van sütve, és ezt Hardy is pontosan tudta. A hivatal büszke a beagle-re, ezért közzé is tették a fotókat a fogásról. (AP)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.