Júniusig mintaszerű programmal támogatták a menekültek társadalmi beilleszkedését Budapesten

Miközben a várost elárasztották a kormány idegenellenes plakátjai, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) munkatársai EU-támogatásból mintaszerű programmal igyekeztek támogatni a menekültek társadalmi beilleszkedését Budapesten, írja a Napi.hu.

A BMSZKi munkatársai első lépésben a magyarországi tartózkodáshoz és munkavállaláshoz elengedhetetlen dokumentumok beszerzésében segítettek, a gyereke családoknak megigényelték a családtámogatásokat, óvodába, iskolába íratták azokat, akik már tankötelessé váltak.

A menekülteknek önkéntes nyelvtanárok segítségével egyéni nyelvoktatást biztosítottak és aktívan támogatták őket az álláskeresésben is: segítettek önéletrajzot írni, tájékoztatták őket a munkalehetőségekről, igény szerint még az állásinterjúra is elkísérték őket. Fáradozásaiknak eredménye is volt. Míg a projekt kezdetén még 22 menekültnek nem volt munkája, 25 pedig feketén dolgozott, a támogatási időszak végére már csak három maradt munka nélkül, és volt olyan is, aki már fő- és másodállásban is el tudott helyezkedni.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.