Legalább százezren már aláírták Hadházy Ákos petícióját

2018 október 17., szerda 2:33
145

"Százezres nagyságrendben" írták már alá az általa kezdeményezett petíciót, mondta az Indexnek Hadházy Ákos független parlamenti képviselő. Hadházy "Ne hagyjuk büntetlenül" címen azért gyűjt aláírásokat, hogy nyomást gyakoroljon a kormányra, és kikényszerítse, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A célja, hogy karácsonyig, de legkésőbb a tavaszi EP-választásig összejöjjön egymillió aláírás.

Hadházy bizakodó, hogy ez sikerülhet, mert még nem is kezdték el mindenhol az aláírásgyűjtést, illetve a gyűjtésben részt vevő pártok a jövő hétre ígérték, hogy összesítik eddigi eredményeiket, úgyhogy azt még bele se számolta a "százezres nagyságrendű" aláírásba, amiről az Indexnek beszélt.

A gyűjtés nehézségeire is kitért. Aktivistából sok van - eleinte 1200 aktivistáról beszélt -, de nincs aki helyben koordinálná a munkájukat. Ugyanakkor öntevékenységükre is mondott példát, állítása szerint egy kis faluból hívta egy bácsi, aki letöltötte az ívet, és már 650 aláírást gyűjtött. A gyűjtőktől tudja, hogy kormánypárti szimpatizánsok is aláírják az íveket, mert "nem a korrupció miatt szavaztak a Fideszre".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt