Magyarellenes óriásplakátokat ragasztottak ki Kárpátalján, a kormányzó szerint az orosz titkosszolgálat szítja a feszültséget

Fotó: Nemes János/MTI/MTVA

Ismeretlenek „Megállítjuk a szeparatistákat” szövegű, ukrán nyelvű, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetőinek fényképeivel illusztrált óriásplakátokat ragasztottak ki Kárpátalja több járásában szombatra virradóra.

Hennagyij Moszkal kormányzó weboldalán azt írja, hogy a tettes valószínűleg az orosz titkosszolgálat, akiket korábban is a helytelen nyelvhasználatuk buktatott le.

„A provokáció végrehajtóit jelenleg még keresik a hatóságok, azonban a végrehajtás módja és stílusa azt mutatja, hogy ez az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) műve, mely nem első alkalommal próbálja összeugrasztani a Kárpátalján élő magyarokat és ukránokat”

- írja Moszkal honlapja.

Tavaly áprilisban a Nagyszőlősi és Beregszászi járás határaiban ragasztottak ki provokatív plakátokat magyar nyelven.

“Az akkori és a mostani plakátok is hibásan, orosz tükörfordításban jelentek meg («Зупинімо сепаратистів» helyett «Зупинимо сепаратистів»-et olvashatunk). Folyó év februárjában kétszer gyújtották fel a KMKSZ központi irodáját. Ezeket az ügyeket megoldották, s kiderítették, hogy Oroszország áll a bűncselekmények mögött. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jelenlegi provokáció „megrendelőit” is kézre kerítsük. Azonban már többszörösen is bebizonyosodott, hogy a hasonló primitív cselekmények Kárpátalján nem működnek, hiszen sem az ukránok, sem pedig a magyarok nem dőlnek be nekik”

- fogalmaz a kormányzó cikke.

(via karpataljalap.net)


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.