Sínen van a Titanic II terve

gazdaság
2018 október 24., 03:12
comments 132

Clive Palmert, az ausztrál politikus-üzletembert nem lehet lebeszélni fura ötletéről, mindenáron meg akarja építeni a világ leghíresebb hajókatasztrófájában, az első útján megsemmisült Titanic életnagyságú, működőképes replikáját. Az ötletet 2012 óta lebegteti, és a gőzhajó másolatának megépítése 2015-ben már majdnem füstbe ment a kínai kormánnyal kialakult pénzügyi vita miatt, de most állítólag újra sínen van.

A Titanic II. 2012-ben közzétett tervei.
photo_camera A Titanic II. 2012-ben közzétett tervei. Fotó: THE BLUE STAR LINE/AFP

Palmer ráadásul nemcsak kinézetében akar azonos hajót, még az útvonalában is. Vagyis az új Titanic is Southamptonból indulna New Yorkba. Apró módosítás az eredetihez képest, hogy mentőcsónakból viszont elég lesz rajta.

link Forrás

A hajó első útja viszont rendhagyó lesz, a tervek szerint Dubajból indul majd New Yorkba. A nagyra törő tervek szerint erre már 2022-ben sor kerülhet. (Via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.