Sínen van a Titanic II terve

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Clive Palmert, az ausztrál politikus-üzletembert nem lehet lebeszélni fura ötletéről, mindenáron meg akarja építeni a világ leghíresebb hajókatasztrófájában, az első útján megsemmisült Titanic életnagyságú, működőképes replikáját. Az ötletet 2012 óta lebegteti, és a gőzhajó másolatának megépítése 2015-ben már majdnem füstbe ment a kínai kormánnyal kialakult pénzügyi vita miatt, de most állítólag újra sínen van.

A Titanic II. 2012-ben közzétett tervei.Fotó: THE BLUE STAR LINE/AFP

Palmer ráadásul nemcsak kinézetében akar azonos hajót, még az útvonalában is. Vagyis az új Titanic is Southamptonból indulna New Yorkba. Apró módosítás az eredetihez képest, hogy mentőcsónakból viszont elég lesz rajta.

A hajó első útja viszont rendhagyó lesz, a tervek szerint Dubajból indul majd New Yorkba. A nagyra törő tervek szerint erre már 2022-ben sor kerülhet. (Via CNN)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.