Túl drága lett volna, nem épül meg a világ legnagyobb óriáskereke New Yorkban

külföld
2018 október 25., 8:47
comments 75

Hat évvel a projekt megkezdése után csúfos kudarccal ért véget a világ legnagyobb óriáskerekének megépítése New Yorkban. A héten a 190 méter magasra tervezett New York Wheel névre keresztelt projekt mögött álló társaság közleményben jelentette be, hogy a Staten Islandra megálmodott óriáskerék végül nem valósul meg.

photo_camera A tervek

A turistalátványosságnak szánt óriáskerék sok kritikát kapott az utóbbi időben, főleg az elszabadult költségek miatt: eddig mintegy 450 millió dollárt költöttek el rá befektetői alapokból, a végső költség pedig egymilliárd dollár körül lehetett volna. Ráadásul egy korábbi kivitelező is perelte a társaságot. Az óriásikerék sorsát megpecsételő hír pedig múlt hónapban érkezett, amikor Bill de Blasio polgármester bejelentette, hogy a város nem fog beszállni a projektbe.

A városfejlesztésért felelős szervek most meg fogják vizsgálni, hogy mire lehetne felhasználni a tervezett óriáskerék helyszínét. Az óriáskerék már legyártott részeit pedig a tervek szerint elárverezik majd a fejlesztők. (Gothamist)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt