Dárdai: Még egyszer megpróbálok segíteni, ha most se hallgatnak rám, többet nem fogok

Az M4 közszolgálati sportcsatornának adott hosszabb interjút Dárdai Pál, volt szövetségi kapitány, a Bundesligában szereplő Hertha Berlin vezetőedzője, akit meghívtak a Magyar Labdarúgó Szövetség hamarosan felálló szakmai bizottságába. 

Az MLSZ szeptemberben döntött arról, hogy a stratégiai döntések alaposabb előkészítése érdekében új szakmai bizottságot állít fel, ebbe meghívták többek között Dárdai Pált is.

Dárdai Pál a Hertha BSC berlini stadionjábanFotó: Soeren Stache/dpa/AFP

Az interjúban Dárdai elmondja, hogy nem ez az első ilyen alkalom, amikor kikérik szakmai segítségét, de legutóbb egyáltalán nem hallgattak rá. Meghívót már kapott, de az első összeülés még várat magára.

„Várom, hogy jelezzék, mikor lesz az első összeülés, mert szívesen segítek. Szabics Imrével, Lőw Zsolttal és az idősebb kollégákkal közösen az előző körben is nagyon komoly munka lett letéve az asztalra, ami direkt Magyarországra, a magyar iskolarendszerre és a honi focira nézve készült, de nem lett belőle semmi. Bízom benne, hogy ha itt most valami történik, akkor végigviszik a programot és lesz változás is, mert még egyszer nekifutok, de ha ebből sem lesz semmi, akkor többször nem próbálkozom azzal, hogy segítsek, mert ez is időbe kerül, az ember belead apait, anyait.”

Dárdai nem részletezte, miért nem fogadták meg legutóbb annak a testületnek a tanácsát, amibe meghívást kapott az osztrák válogatott pályaedzőjeként dolgozó Szabics Imre és a Paris St. Germain stábjában dolgozó Lőw Zsolt is, viszont arról hosszasan beszél, milyen sok múlik a jó munkamorálon. 

Dárdai rendszeresen fogad Berlinben magyar utánpótlásedzőket, akik szeretnének fejlődni, és segít nekik a szakmai előrelépésben. 

A válogatottal kapcsolatban annyit mondott az interjúban, hogy ha Bernd Storck korábban elkezdi fiatalítani a csapatot a franciaországi EB után, talán ma jobb esélyeink lennének, hogy ott legyünk a 2020-as tornán - így Marco Rossinak nehezebb dolga van a Nemzetek Ligája-selejtezőkön, bár ehhez azért érdemes hozzátenni, hogy ha az MLSZ nem George Leekenssel kísérletezett volna a felkészülési időszakban, akkor az olasz trénernek több ideje és mozgástere lett volna a keret kialakításához. (M4Sport)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.