Megölték a börtönben James Whitey Bulgert, a legendás bostoni maffiózót

bűnügy
2018 október 30., 16:43
comments 121

A 89 éves bostoni gengsztert nem sokkal azután találták holtan a cellájában, hogy Floridából Nyugat-Virginiába szállították.

Jimmy Bulger, vagyis Whitey a hatvanas években még csak egy katona volt Boston egyik ír bandájában, aztán aztán eladta a főnökét, talán meg is ölte. Majd beszervezte az FBI, védett informátorként lett a bostoni maffia feje. A hatóságok végül az FBI-t kihagyva csaptak le rá 1994-ben, de megszökött, és 17 év bujkálás után egy volt szépségkirálynő adta fel. 2013-ben, 83 évesen állt bíróság elé. A per az FBI számára is kínos lett, mivel Bulgert besúgóként a korrupt igazságszolgáltatás, ha nem is bátorította, de lehetővé tette a gyilkosságokat, amikkel vádolják.

 James Whitey Bulger életéről több film is készült, pár éve Johnny Depp alakította a Fekete misében

James "Whitey Bulger a letartóztatásakor, 2011-ben
photo_camera James "Whitey Bulger a letartóztatásakor, 2011-ben Fotó: HO/AFP

A börtön nem nyilatkozott arról, hogy az életfogytiglani büntetését töltő Bulgert miért vitték másik börtönbe. A halál okát nem részletezték, de a börtönőrök szakszervezete a CBS-nek arról beszélt, hogy gyilkosság történt. Richard Heldreth szerint az elmúlt hét hónapban már ez a harmadik gyilkosság ebben a börtönben. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.