A tervezettnél kétszer drágábban, 2,4 milliárdból épül nemzetközi luxus-teniszakadémia Seszták Miklós városában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Index számolt be részletesen kedd délelőtt arról, hogy Kisvárda a nemzetközi teniszmezőny fellegvárai közé igyekszik, és Seszták Miklós szülővárosa hamarosan grandiózus edzőkomplexumnak adhat otthont. 

Kisvárda idáig nem számított kiemelt helyszínnek a magyarországi tenisztérképen, de ez nem lesz már sokáig így, mivel ott épül fel az ország első bentlakásos teniszsulija. 

Seszták Miklós (j) itt épp Julio Cesar Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnökével pózol a 2017-es budapesti vizes világbajnokságonFotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Az angol nyelvű bentlakásos akadémia egy 48 fős kollégiumot, egy center- és 11 további teniszpályával, és egy váratlan luxusszolgáltatásokkal felvértezett, úgynevezett „klubépületet” foglal majd magába. 

Az építtető Alkossunk Várost alapítvány az előző ciklusban is kedvencek közé tartozott, Seszták minisztersége idején több mint 2 milliárd forint uniós támogatást nyert el kisvárdai projektet finanszírozására. 

A közbeszerzést egy nyírturai cég, a Kermi-Szolg Kft. nyerte október végén nettó 2,38 milliárd forintért, ami a lap szerint épp kétszer akkora összeg, mint amit a kormány erre a célra eredetileg elkülönített. Ambíciózus projekt egy tavaly alakult, alig 1,8 milliós forgalmú, három főt foglalkoztató építőcég számára, igaz a cég állítólag a 

Seszták bizalmasaként ismert Balogh Sándorhoz kötődik, ami talán segíthet majd az előrelépésben. Szerencséjükre alvállalkozóként besegít majd a Seszták-féle beruházásokban rendre feltűnő Nyírépszer Zrt. is. 

De nem is ez a fő érdekesség a beruházással kapcsolatban, hanem hogy miközben torna- és konditerem nem épül a növendékek edzéseihez, „az akadémia vendégei és tulajdonosai részére nyújt kikapcsolódási lehetőséget biztosító” klubépületben lesz medence, wellness-blokk és egy 10 milliós értékű „high-end jakuzzi” is. A „klubépületet” a terv szerint úgy építik fel, hogy a mindennapos forgalom ne zavarja a kikapcsolódni érkező vendégeket. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.