A tervezettnél kétszer drágábban, 2,4 milliárdból épül nemzetközi luxus-teniszakadémia Seszták Miklós városában

2018 november 6., kedd 15:29
132

Az Index számolt be részletesen kedd délelőtt arról, hogy Kisvárda a nemzetközi teniszmezőny fellegvárai közé igyekszik, és Seszták Miklós szülővárosa hamarosan grandiózus edzőkomplexumnak adhat otthont. 

Kisvárda idáig nem számított kiemelt helyszínnek a magyarországi tenisztérképen, de ez nem lesz már sokáig így, mivel ott épül fel az ország első bentlakásos teniszsulija. 

Seszták Miklós (j) itt épp Julio Cesar Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnökével pózol a 2017-es budapesti vizes világbajnokságon Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Az angol nyelvű bentlakásos akadémia egy 48 fős kollégiumot, egy center- és 11 további teniszpályával, és egy váratlan luxusszolgáltatásokkal felvértezett, úgynevezett „klubépületet” foglal majd magába. 

Az építtető Alkossunk Várost alapítvány az előző ciklusban is kedvencek közé tartozott, Seszták minisztersége idején több mint 2 milliárd forint uniós támogatást nyert el kisvárdai projektet finanszírozására. 

A közbeszerzést egy nyírturai cég, a Kermi-Szolg Kft. nyerte október végén nettó 2,38 milliárd forintért, ami a lap szerint épp kétszer akkora összeg, mint amit a kormány erre a célra eredetileg elkülönített. Ambíciózus projekt egy tavaly alakult, alig 1,8 milliós forgalmú, három főt foglalkoztató építőcég számára, igaz a cég állítólag a 

Seszták bizalmasaként ismert Balogh Sándorhoz kötődik, ami talán segíthet majd az előrelépésben. Szerencséjükre alvállalkozóként besegít majd a Seszták-féle beruházásokban rendre feltűnő Nyírépszer Zrt. is. 

De nem is ez a fő érdekesség a beruházással kapcsolatban, hanem hogy miközben torna- és konditerem nem épül a növendékek edzéseihez, „az akadémia vendégei és tulajdonosai részére nyújt kikapcsolódási lehetőséget biztosító” klubépületben lesz medence, wellness-blokk és egy 10 milliós értékű „high-end jakuzzi” is. A „klubépületet” a terv szerint úgy építik fel, hogy a mindennapos forgalom ne zavarja a kikapcsolódni érkező vendégeket. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt