Fődíjat nyert Mészáros Márta filmje a spanyol La Laguna filmfesztiválon

Mészáros Márta rendezõ az Aurora Borealis - Északi fény címû filmjének sajtóvetítése után Budapesten, a Puskin moziban 2017. október 16-ánFotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A legjobb játékfilm díját nyerte el Mészáros Márta legutóbbi rendezése, az Aurora Borealis - Északi fény című magyar alkotás Spanyolországban - írja a Filmalap közleménye alapján az MTI. 

A Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével, a Filmteam gyártásában készült filmet a november eleji La Laguna Nemzetközi Történelmi Filmfesztiválon, San Cristóbal de La Laguna-ban díjazták.

Nem az első elismerése ez Mészáros filmjének: Chicagóban tavaly az Aurora Borealis közönségdíjat nyert, a jelenleg is zajló denveri filmfesztiválon is vetítik a filmet, ami helyet kapott a Dán Filmintézet rangos fesztiválja, a koppenhágai East by Southeast  műsorában is.

Az egy éve bemutatott, két párhuzamos idősíkban játszódó film egy család történetét, közelebbről anya (Mária - Törőcsik Mari) és lánya (Olga - Tóth Ildikó) kapcsolatát tárja fel.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.