Meccsnapon vették őrizetbe a Monaco orosz oligarcha-tulajdonosát

2018 november 6., kedd 21:20
33

Otthonában őrizetbe vették és kihallgatták Dimitrij Ribolovljevet, az AS Monaco orosz tulajdonosát, akit azzal gyanúsítanak, hogy offshore-számlákról színlelt szponzori szerződéseken keresztül próbált pénzt juttatni klubjához.

Dimitrij Ribolovljev Fotó: NICOLAS TUCAT/AFP

A Mediapart francia oknyomozó portál szerint az AIM reklámügynökségen keresztül próbált Ribolovljev 140 millió eurót juttatni csapatához. A klub így akart mentesülni az UEFA által 2014-ben bevezetett pénzügyi fair play szabályai alól, amely tiltja, hogy a klubok három egymást követő évben összesen 30 millió eurónál nagyobb veszteséget halmozzanak fel.   

A hírt elsőként közlő Le Monde szerint az ügy összefüggésben van azzal, hogy nemrég korrupció és  befolyással való üzérkedéssel miatt a hatóságok megvádolták és lemondatták a hercegség igazságügyi miniszterét. Ribolovljevet 48 órán keresztül tarthatják őrizetben anélkül, hogy nyomozás indula ellene.

Ribolovljev, akinek vagyonát a Forbes 6.8 milliárd euróra taksálja, az Urakali trágyagyártó cégen keresztül gazdagodott meg, a cégtől 2010-ben vált meg, de gyakori szereplője azóta is a híreknek. 

A 444-en legutóbb akkor írtunk róla, amikor híre kelt, hogy a Salvador Munti c. képet, amit 2013-ban 127,5 millió dollárért vett meg, és amit 2017-ben 450 millió dollárért adott tovább az Egyesült Arab Emírségek kulturális minisztériumának, valószínűleg nem is Leonardo festette. 

A történet azzal kerek, hogy a Ribolovljevet épp aznap vitték be, amikor csapata otthon az FC Bruges csapatával játszott BL-csoportmeccset. 4-0-ra kaptak ki odahaza, ki is estek ezzel. (Financial Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt