Meccsnapon vették őrizetbe a Monaco orosz oligarcha-tulajdonosát

Otthonában őrizetbe vették és kihallgatták Dimitrij Ribolovljevet, az AS Monaco orosz tulajdonosát, akit azzal gyanúsítanak, hogy offshore-számlákról színlelt szponzori szerződéseken keresztül próbált pénzt juttatni klubjához.

Dimitrij RibolovljevFotó: NICOLAS TUCAT/AFP

A Mediapart francia oknyomozó portál szerint az AIM reklámügynökségen keresztül próbált Ribolovljev 140 millió eurót juttatni csapatához. A klub így akart mentesülni az UEFA által 2014-ben bevezetett pénzügyi fair play szabályai alól, amely tiltja, hogy a klubok három egymást követő évben összesen 30 millió eurónál nagyobb veszteséget halmozzanak fel.   

A hírt elsőként közlő Le Monde szerint az ügy összefüggésben van azzal, hogy nemrég korrupció és  befolyással való üzérkedéssel miatt a hatóságok megvádolták és lemondatták a hercegség igazságügyi miniszterét. Ribolovljevet 48 órán keresztül tarthatják őrizetben anélkül, hogy nyomozás indula ellene.

Ribolovljev, akinek vagyonát a Forbes 6.8 milliárd euróra taksálja, az Urakali trágyagyártó cégen keresztül gazdagodott meg, a cégtől 2010-ben vált meg, de gyakori szereplője azóta is a híreknek. 

A 444-en legutóbb akkor írtunk róla, amikor híre kelt, hogy a Salvador Munti c. képet, amit 2013-ban 127,5 millió dollárért vett meg, és amit 2017-ben 450 millió dollárért adott tovább az Egyesült Arab Emírségek kulturális minisztériumának, valószínűleg nem is Leonardo festette. 

A történet azzal kerek, hogy a Ribolovljevet épp aznap vitték be, amikor csapata otthon az FC Bruges csapatával játszott BL-csoportmeccset. 4-0-ra kaptak ki odahaza, ki is estek ezzel. (Financial Times)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.