Jelentős ütemben nő a gyűlölet-bűncselekmények száma az USA-ban

2016-hez  képest 2017-ben 17 százalékkal több gyűlöletbűncselekmény történt az Egyesült Államokban. Ez már a harmadik olyan év, hogy hasonló ütemben nő az ilyen típusú bűncselekmények száma.

Ebben az évben ráadásul a növekedés akkora volt, hogy tíz éve nem mértek hasonlót: 7175 bűncselekmény volt tavaly, tavalyelőtt 6121.

A gyűlölet-bűncselekmények megoszlása szerint a többségüket származás miatt követték el, majdnem 60 százaléka az eseteknek ilyen volt. 20 százalékuk vallási, 15,8 százalékuk nemi, szexuális gyökerű.

A faji, nemzetiségi alapú esetek 49 százaléka feketék ellen irányult, 17,5 százalékuk fehérek ellen, míg a vallási indíttatású esetekben a zsidóellenesek 60, a muszlimellenesek majdnem húsz százalékát tették ki a támadásoknak.

Az elkövetők megoszlása szerint: a bűncselekmények felét fehérek követték el, tavalyelőtt még csak 46,3 százalékos volt az arányok. A fekete elkövetők száma valamelyest csökkent: 21,3 százalékra 26,1-ről.

A cselekmények közül 5100-at követtek el személyek ellen, jelentős részük megfélemlítés, 34 százalékuk erőszakos, 20 százalékuk súlyosan erőszakos bűncselekmény volt. A többit ingatlanok ellen követték el, 75 százalékban rongálással.

Az adatokat az FBI tette közzé, de számos hatóság adatait felhasználták. Míg az elmúlt három évben folyamatos volt a növekedés, a kilencvenes évek és a 2001-es évben elkövetett gyűlöletbűncselekmények számát még mindig nem érte el, akkor 9000-nél több ilyen esetet regisztráltak. (Newsweek/Címlapkép: JOE RAEDLE/AFP)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.