Tizenéves fiatalok taposták halálra egymást az olasz klubban

külföld
2018 december 08., 07:42
comments 109

Reggel számoltunk be róla, hogy agyontaposták egymást az emberek szombatra virradóan egy éjszakai klubban, az olaszországi Ancona város közelében, az Adriai-tenger partján: hat ember meghalt, többtucatnyian megsérültek, közülük sokan súlyosan - jelentette a helyi média a mentőkre hivatkozva.

Olasz sajtóértesülések szerint a halottak közül öten - három lány és két fiú - tizenévesek, a hatodik halálos áldozat pedig egy felnőtt nő, aki elkísérte lányát a diszkóba.

A korábbi hírek közel száz sérültről szóltak, de a legfrissebb jelentések szerint csak harmincöten-ötvenen sérültek meg. Tizenkét sérültnek súlyos az állapota, egyeseknek közülük veszélyben van az életük. Sokan súlyos zúzódásokkal és csonttörésekkel kerültek kórházban.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Helyszíni jelentések szerint tucatnyi rohamkocsi, tűzoltó- és rendőrautó van a szórakozóhelynél.

A tragédia helyi idő szerint éjfél után körülbelül egy órával történt. A pánikot és tülekedést az válthatta ki a Madonna del Piano helységben lévő Lanterna Azzurra nevű klubban, hogy valaki könnygázt permetezett szét - olvasható a Corriere Della Sera című újság honlapján. Mintegy ezren voltak a klubban, ahol a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Sfera Ebbasta olasz reppernek volt koncertje.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Egy 16 éves fiú, akit kórházban ápolnak sérülésekkel, azt mondta, hogy a tülekedés a koncert megkezdése előtt történt,

és a klub legalább egyik vészkijárata zárva volt, amikor megpróbált kimenekülni az épületből.

A helyi médiának nyilatkozó szemtanúk arról beszéltek, hogy többtucatnyian estek le egy kisebb falról, agyonnyomva azokat, akik alatta voltak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.