CÖF: Elegünk van a politikai pamfletekből, az ellenzék ahelyett, hogy kákán is csomót keres, örvendezhetne

Fotó: Erdős Dénes/Képszerkesztőség

„A keresztény civilizáció meghatározó része az advent átélése. Lassú elcsendesedés, a nyugalom állapotának előhívása, magunkba fordulás, számvetés. Fokozott törődés közvetlen környezetünkkel, családunkkal, készülődés a karácsonyi ünnepekre, a békesség és a szeretet jegyében” - kezdődik a Civil Összefogás Fórum (CÖF) közleménye, majd rögtön ezután váratlan fordulatot vesz.

„Az ellenzéki pártok parlamenti viselkedése, a ki tudja, miért hőbörgők utcai randalírozása nem más, mint a frusztrált képviselők, majd a hozzájuk csatlakozó, tájékozatlan félrevezetettek magamutogatása.” A CÖF szerint „a túlórával foglalkozó törvényt rabszolgatörvénynek nevezni hibbant gondolat”. 

„Elegünk van a politikai pamfletekből, az ellenzék ahelyett, hogy kákán is csomót keres, örvendezhetne, hogy a kormány teljes foglalkoztatottságot teremtett és megvalósította a munkáltatók és a munkát vállalók szabad egyezkedésének túlóra vonatkozású, új, demokratikus formáját” - szögezik le.

A CÖF szerint:

„Aki többet akar keresni és gyorsabban gyarapodni, hazájában önként vállalhatja a többletmunkát, a külföldre távozás alternatívájaként.”

A szerdán elfogadott törvényt történelmi távlatba is helyezik:

A Kádár rendszerben ajándéknak számított a másodállás vállalása, de akkor sokak számára a mélyszegénység elkerülését jelentette. Arról ne is szóljunk, hogy a szabad szombat az akkori kormányzás szerint adomány volt.

Egyre jobban látszik, hogy a felcsicsázott irodában ülő szakszervezeti vezetők nem ismerik fel a munkások tényleges érdekeit. A munkások érdeke a szélesedő jólét, és egyre kevesebben csatlakoznak az öncélú, emberekért semmit sem tevő, pártpolitikai megnyilvánulásokhoz.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.