Léa Seydoux szerepel majd Enyedi Ildikó következő filmjében, a Feleségem történetében

FILM
2018 december 21., 11:11
comments 43

Az európai koprodukcióban, Enyedi Ildikó rendezésében készülő Feleségem történetének gyártási támogatást, Az utolsó bástyának gyártás-előkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Enyedi Ildikó és az Arany Medve
photo_camera Enyedi Ildikó és az Arany Medve Fotó: Gregor Fischer/DPA

Testről és lélekről című legutóbbi filmjével Oscar-díjra jelölt és a Berlinalén Arany Medvével kitüntetett Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán regénye alapján készül. Az európai koprodukcióban készülő Feleségem története gyártására 1 milliárd forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

Az Inforg-M&M Film vezetésével német, olasz és francia partnerekkel, a német-francia Arte meg az olasz RAI televíziók és az Eurimages 500 ezer eurós támogatásával készülő film forgatása tavasszal kezdődik.

Lizzy-t, Störr kapitány feleségét Léa Seydoux francia színésznő alakítja, a kapitányt Anders Baasmo Christiansen (Borning, Kon-Tiki, A király választása) norvég színész játssza el.

Lea Seydoux
photo_camera Léa Seydoux Fotó: Gabriel Bouys/AFP

A Nándorfehérvár hőseiről készülő történelmi film, Az utolsó bástya gyártás-előkészítését 156 millió forinttal támogatja a Filmszakmai Döntőbizottság. Az utolsó bástya központi története a magyar történelem egyik legfényesebb korszakában, a sorsdöntő nándorfehérvári diadal idején játszódik. Az alkotók (Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila producerek, Hegedűs Bálint forgatókönyvíró és Szász János rendező) a vár hősi védőinek kívánnak méltó emléket állítani. A készülő film látványos, megrázó és felemelő történetével az alkotói szándék szerint széles közönséget, minden generációt meg fog szólítani itthon és külföldön egyaránt – írja a Filmalap.

A Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi határozatával 3 forgatókönyv végleges változatát fogadta el: Herendi Gábor Toxikoma, Császi Ádám Holtverseny és Kocsis Tibor Kubala című filmtervét. Az Új Eldorádó és a Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmeket is jegyző Kocsis Tibor új filmterve a futballtörténelem legendás alakja, Kubala László (1927-2002) életének állít emléket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.