Léa Seydoux szerepel majd Enyedi Ildikó következő filmjében, a Feleségem történetében

Az európai koprodukcióban, Enyedi Ildikó rendezésében készülő Feleségem történetének gyártási támogatást, Az utolsó bástyának gyártás-előkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Enyedi Ildikó és az Arany MedveFotó: Gregor Fischer/DPA

Testről és lélekről című legutóbbi filmjével Oscar-díjra jelölt és a Berlinalén Arany Medvével kitüntetett Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán regénye alapján készül. Az európai koprodukcióban készülő Feleségem története gyártására 1 milliárd forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

Az Inforg-M&M Film vezetésével német, olasz és francia partnerekkel, a német-francia Arte meg az olasz RAI televíziók és az Eurimages 500 ezer eurós támogatásával készülő film forgatása tavasszal kezdődik.

Lizzy-t, Störr kapitány feleségét Léa Seydoux francia színésznő alakítja, a kapitányt Anders Baasmo Christiansen (Borning, Kon-Tiki, A király választása) norvég színész játssza el.

Léa SeydouxFotó: Gabriel Bouys/AFP

A Nándorfehérvár hőseiről készülő történelmi film, Az utolsó bástya gyártás-előkészítését 156 millió forinttal támogatja a Filmszakmai Döntőbizottság. Az utolsó bástya központi története a magyar történelem egyik legfényesebb korszakában, a sorsdöntő nándorfehérvári diadal idején játszódik. Az alkotók (Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila producerek, Hegedűs Bálint forgatókönyvíró és Szász János rendező) a vár hősi védőinek kívánnak méltó emléket állítani. A készülő film látványos, megrázó és felemelő történetével az alkotói szándék szerint széles közönséget, minden generációt meg fog szólítani itthon és külföldön egyaránt – írja a Filmalap.

A Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi határozatával 3 forgatókönyv végleges változatát fogadta el: Herendi Gábor Toxikoma, Császi Ádám Holtverseny és Kocsis Tibor Kubala című filmtervét. Az Új Eldorádó és a Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmeket is jegyző Kocsis Tibor új filmterve a futballtörténelem legendás alakja, Kubala László (1927-2002) életének állít emléket. (MTI)