Márki-Zay Péterék 2019-ben is megpróbálják felszámolni az egypártrendszert és a korrupciót Magyarországon

Tbg
politika
2019 január 01., 15:07

Január elsejétől lehet csatlakozni a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (Facebook-oldal), amely a „Lázár János-verő” hódmezővásárhelyi független polgármester, Márki-Zay Péter körül bontakozott ki még tavaly, az új évet pedig zászlóbontással kezdik.

Márky-Zay december 30-án mondta el ünnepi beszédét a mozgalommal kapcsolatban, az év utolsó napján pedig a honlap is elindult.

link Forrás

Mint azt az elnöki köszöntőben Márki-Zay írja, az MMM pártok fellett álló mozgalom, amely „minden magyar településen támogatja az önkényuralom ellen küzdő magyarság önszerveződését, a helyben megalakítandó Kossuth körök, a szabadság kis köreinek egymást segítő hálózatát.”

Azt szeretnék elérni, ha a 2019-es önkormányzati választásokra - a 2018-as áprilisi fiaskó után - minden településen legyen egy olyan ellenzéki jelölt, aki eséllyel tudja felvenni a küzdelem a hatalom, azaz a Fidesz-KDNP helyi emberével.

„Az önkényuralom és korrupció elleni kiállásunkban nem számít, ki a jobb- és baloldali, minden becsületes magyar emberre szükség van a demokratikus jogállam helyreállításához. Mentsük meg hazánkat az orosz, macedón és magyar bűnözőktől, iszlamista diktátoroktól és terroristáktól, őrizzük meg a keresztény Európa demokratikus értékeit”

Mint Márki-Zay emlékeztet a Mozgalom „alapítóink kormányzati tapasztalattal rendelkező politikusok, közösségükben elismert polgármesterek, akik közül legtöbben korábban a Fideszhez vagy a rendszerváltáskori MDF-hez kötődtek, de jelen vannak a baloldali pártok és a Jobbik szimpatizánsai is.” 

Az első, nyilvános fórumán tavaly augusztuban Márki-Zay mellett az egykori magyar külügyminiszter, Jeszenszky Géza és Hadházy Ákos független képviselő szólalt fel, az alapítók névsorát itt találni. Novemberben jegyezték be a szervezetet. (Magyar Hang)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.