Rotyis Bálint: Az ellenzék „botránypolitizálásba” kezdett, hogy elhitesse, van még létjogosultsága

POLITIKA
2019 január 9., 10:52
comments 501

Rotyis Bálint, a Médianéző Kft. elemzője három hete az Echo Tv-n elmondta, hogy az ellenzéki képviselők a harmadik kétharmad után egy kétségbeesett, alapjaiban a botránypolitizálásra épülő politikát kezdtek el folytatni.

Rotyis Bálint kedd este a TV2 Tényekben megint arról beszélt, hogy az ellenzéki pártok 2010 óta nem tudtak egy karakteres vezetőt kiállítani, és egy közösséget maguk köré szervezni, éppen ezért a külföldi, főként bevándorláspárti szövetségeseikre hagyatkoznak.

Rotyis Bálint szerda reggel a köztévében, az M1-en is azt mondta, hogy a 2018-as választás után a tüntető tömeg is gyakran az ellenzéket kívánta leváltani, és az ellenzék azért próbál minél radikálisabb „botránypolitizálásba” kezdeni, hogy elhitesse, van még létjogosultsága. Rotyis Bálint szerint a december óta tartó tüntetések mérete nem érte el azt, amit az ellenzék akart, Budapesten pár ezer, Brüsszelben talán 100 embert tudtak mozgósítani.

photo_camera Rotyis Bálint a közszolgálati televízióban Forrás: hirado.hu

Rotyis Bálint azt mondta, a Jobbik feladta függetlenségét és identitását, mert identitásuk egyik központi eleme volt, hogy a baloldali liberális kormányok, főleg Gyurcsány Ferenc ellen jöttek létre, most pedig a DK-val együtt tüntetnek. Rotyis szerint 2015 óta Orbán központi eleme az európai politikának, ez ellen próbálnak most tenni, mert látják, hogy a jelenlegi stabil többségük 2019 májusában megszűnhet.

Röviden összefoglalva:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt