DNS-mintát vennének Ronaldótól az amerikai hatóságok

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Jogsegélykérelemmel fordult az olasz hatóságokhoz a Las Vegas-i rendőrség. Az amerikai hatóságok azt szeretnék, ha az olaszok DNS-mintát vennének Cristiano Ronaldótól. Erre a focista ellen szexuális erőszak miatt folyó nyomozásukhoz van szükségük.

"A rendőrség csak ugyanazokat a lépéseket teszi ebben az ügyben is, mint bármely más szexuális erőszak ügyében folytatott eljárásban, ahol DNS-mintát vesznek a gyanúsítottaktól" - kozülte Laura Meltzer, a Las Vegas-i rendőrség szóvivője, aki a nyomozás további részleteiről nem kívánt felvilágosítást adni.

A hatóságok nemrég nyitották újra a nyomozást Ronaldo ügyében, akit egy amerikai nő, Kathryn Mayorga gyanúsít szexuális erőszakkal és azzal, hogy 2009-ben Ronaldo 375 ezer dollárral vette meg a hallgatását.

"Ronaldo úr most és mindig is azt állította, hogy ami 2009-ben Las Vegasban történt, az kölcsönös beleegyezésen alapult. Így nem volna meglepő, ha megtalálnák a DNS-ét, ahogy az sem meglepő, hogy a rendőrség a szokásos eljárása szerint DNS-mintát kér" - írta közleményében Ronaldo egyik ügyvédje, Peter S. Christiansen. Ronaldo klubja, a Juventus megtagadta a választ a New York Times megkeresésére.

Ronaldo és ügyvédei ismételten tagadták a nemi erőszak vádját. Ronaldo "fake newsnak" nevezte azokat, ügyvédei pedig perrel fenyegették a gyanúsításról elsőként beszámoló Der Spiegelt. A Spiegel októberben a birtokába került bizalmas iratok alapján írta meg, hogy Ronaldo pénzért próbálta megvenni Mayorga hallgatását. A homályos hátterű Footbal Leaks oldalra abban az időben kerültek ki az iratok, amikor a Las Vegas-i rendőrség Mayorga vallomása alapján pont újranyitotta a nyomozást az ügyben.

A Spiegel hosszas interjút is közölt Mayorgával, aki szerint 2009-ben az akkor 23 éves Ronaldo, pont azelőtt, hogy rekordösszegért a Real Madridba igazolt volna, egy Las Vegas-i night clubban mulatott, onnan hívta meg őt és még másokat a lakosztályába 2009. június 13-a hajnalán. Bírósági keresete szerint Mayorga már akkor jelentette a rendőrségnek az erőszakot, orvosi kivizsgáláson is átesett, ekkor vettek mintákat tőle. Ezt a rendőrség is elismerte, bár szerintük Mayorga akkor nem nevezte meg az elkövetőt.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.