Mínusz 17 fok!

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nincs is olyan hideg, mormogtam magamnak ma reggel a villamosmegállóban, és valóban, Budapesten egészen mérsékelt az időjárás, alig mínusz 4 fok van. Meg is döbbentem a Meteorológiai Szolgálat hőtérképén, részben mert a Dunántúlon helyenként még ennél is melegebb van, van ahol még csak nem is fagy.

Nem úgy az ország keleti felén, ahol a Kiskunságban még sík vidéken is mértek mínusz 9-12 fokot, az Északi-Középhegység fagyzugos völgyeiben pedig akár a címben is jelzett mínusz 17 fokot is! Az ország legkeletibb vidékein pedig hófúvás és széllökés miatt riasztás, extrém hideg miatt figyelmeztetés van életben.

Napközben változóan felhős idő mellett több órás napsütésre is számíthatunk, jelentéktelen hószállingózás csak néhol fordulhat elő. Estére viszont északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunántúl északi részén már kezdetét veszi a havazás.

A szombatra virradó éjszaka megint dermesztően hideg lesz, helyenként mínusz 15 fokig hűlhet a levegő. És egész hétvégén folytatódik majd a havazás, úgyhogy akik útra kelnek, ilyen útviszonyokkal számoljanak!

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.