Megkapja az állami támogatást a Párbeszéd és a Momentum

2019 január 15., kedd 11:48
66

Megszünteti az Állami Számvevőszék az állami támogatás felfüggesztését, így a Párbeszéd és a Momentum is megkaphatja azt az állami támogatást, ami a két párt elérhetőségének tisztázatlansága miatt került veszélybe. A Párbeszéd erről már hivatalos értesítést is kapott, a HVG pedig úgy tudja, hogy a Momentum esetében is kiadták az engedélyt az utalásra.

Azt még nem tudni, hogy valójában mikor fogják elutalni a pénzt, a Párbeszéd mindenesetre azzal is számol, hogy csak áprilisban, a következő negyedéves pénzzel együtt kapják majd meg.

Az ÁSZ korábban azért állította le az utalást, mert szerintük a két párt nem biztosította a kampánypénzek ellenőrzésének feltételeit, az ellenőrzés lefolytatását, és egyiket sem lehetett többszöri megkereséssel sem elérni a székhelyén. A kampányköltések ellenőrzése ugyanakkor még mindig folyamatban van, a HVG szerint ezekről a jelentés hamarosan publikus lesz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt