Bezárják a Récsei Centert, a Nemzeti Korcsolyázó Központnak kell a hely

2019 január 18., péntek 10:18
306

Zuglóban, a Thököly és a Dózsa György út kereszteződésétől nem messze található a Récsei Center nevű bevásárlóközpont helyén hamarosan korcsolyapálya épül, erről pár hete Orbán Viktor miniszterelnök rendelkezett a Magyar Közlönyben. A récsei a kevés olyan budapesti pláza egyike volt, ami szervesen be tudott épülni a környékén élők mindennapjaiba, akik már petíciót is indítottak a bevásárlóközpont megtartásáért. Nem nagyon jók az esélyeik, a plázát már eladták az államnak, és az ott működő üzletek tulajdonosait is értesítették, hogy májustól menniük kell. A tervek szerint a Nemzeti Korcsolyázó Központ 2022-re készülhet el, lesz benne 40 ezer négyzetméteres korcsolyacsarnok, parkoló, hotel és üzletsor.

UPDATE 14:29

A következőket írták nekünk a Récsei Centerből:

2018.01.18-án tévesen jelent meg a sajtóban, hogy a Récsei Center idén bezár és a bérleményeket májusig el kell hagyni.

Ilyen kijelentést felelős vezető sem a tulajdonos, sem a társaság részéről nem tett. A hivatkozott rendeletben szereplő dátum (2019.08.31) az előzetes tanulmányok elkészítésére vonatkozik.

Jelen ismereteink szerint a bevásárlóközpont működése legalább 2020. szeptember 30-ig biztosított.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt