Márki-Zay: Könnyen lehet, hogy 1989-90-el szemben most lesz forradalom

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

"Hódmezővásárhely működik és fejlődik tovább, miközben nekikezdtünk a korrupció és megfélemlítés felszámolásának," kezdte évértékelőjét a város polgármestere. A Facebook-oldalán is közzétett beszédében Márki-Zay Péter részletesen beszámolt az önkormányzat gazdálkodásáról, fejlesztésekről, és az adósságokról is:

"a Fidesz egy évvel ezelőtti kampányában és hivatalos nyilatkozataiban még a tartozások tényét is letagadta, hogy azután a régi adósságokat azonnal, ügyvédi úton hajtsák be az új városvezetésen."

"Elődeink eladósították a várost a pazarló működés és a látványberuházások érdekében, amit most nekünk kell visszafizetni," tette hozzá. Szerinte az elmúlt egy évben "felszabadult a város: új közösségek alakultak, megszűnt a különbségtétel a különböző egyházközösségek, sportegyesületek, polgárőrök, olvasókörök és nyugdíjasklubok között, a város minden közösségi szerveződést egyaránt támogat." 

"Egyeseket megbotránkoztat, hogy most bárki szabadon kifejtheti véleményét, számunkra viszont az a követendő példa, hogy az önkormányzatnál továbbra is dolgoznak fideszes aktivisták, kiállunk a politikai okból meghurcolt vásárhelyiekért, és elmondhatjuk, hogy mára Vásárhelyen a fideszeseknek is csak a Fidesztől kell félnie,"

mondta. 

Beszéde végén szólt országos ügyekről is. Márki-Zay szerint békésen kell leváltani az Orbán-kormányt. Nem tartja viszont kizártnak, hogy a kormányellenes tüntetéseken a Fidesz provokálja a résztvevőket, ami egy forradalomban eszkalálódik majd.

"Tehát könnyen lehet, hogy 1989-90-el szemben most lesz forradalom, én ezt egyáltalán nem zárom ki, azt gondolom, hogy ez a hatalomnak sem érdeke, sőt kimondottan óva szoktam inteni a Fideszt, hogy ebbe az irányba terelje a folyamatokat,"

zárta a városvezető.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.