Két halott a courcheveli tűzvészben

Vasárnapra virradóra kigyulladt ez a háromemeletes ház Courchevelben. Az épületben a hatvan, a síparadicsomban dolgozó munkás élt. Ketten meghaltak, 22-en megsebesültek.Fotó: FANNY HARDY/AFP

Komoly tűz ütött ki vasárnap napkelte előtt a népszerű franciaországi sípradicsomban, Courchevelben. Bár a tűz oltásán hetven tűzoltó is dolgozott, így se sikerült mindenkit megmenteni. Ketten meghaltak, 22-en megsérültek. Négyük állapota súlyos.

Egy háromemeletes ház gyulladt ki, a tűzoltók létrákon próbálták menekíteni az épületben rekedteket. Helyi sajtóértesülések szerint az épületben hatvan, a síparadicsomban dolgozó munkás lakott, köztük külföldiek is.

A négy súlyos sérült közül hármat mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Az ő sérüléseiket egy helyi kormányzati tisztviselő, Frédéric Loiseau szerint akár az is okozhatta, hogy levetették magukat a harmadik emeletről, ahol felcsaptak a lángok. De vannak égési sérültek és füstmérgezést szenvedettek is. (Via BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.