Kamala Harris is bejelentette, hogy 2020-ban elindul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hétfőn Kamala Harris kaliforniai szenátor az ABC műsorában bejelentette, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért 2020-ban. Az 54 éves Kamala Harris jamaicai és indiai bevándorlók gyereke, és korábban ügyészként dolgozott Kaliforniában. Az interjúval szinte egy időben a közösségi médiában közzétett rövid videóban fejtette ki céljait.

Igazság, igazságosság, tisztesség, egyenlőség, szabadság, demokrácia. Ezek nem csak szavak, hanem értékek, amelyeket amerikaiként mindannyian nagy becsben tartunk" - mondta a videóban. 

A tévéinterjúban pedig leszögezte: „Mi akkor vagyunk a legjobbak, amikor ezekért az elveinkét küzdünk". Hozzátette: „Nem vagyunk tökéletesek, de nagyszerű ország vagyunk, amikor azokról az elvekről vitázunk, amelyekre országunk épül.”

Az elnökjelölt-jelölt Donald Trump bevándorlás-politikájának kritikusaként lett ismert, neve pedig Brett Kavanaugh főbírójelölt szenátusi meghallgatásán vált szélesebb körben is ismertté. 

Kamala HarrisFotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

Harris programjában a megélhetési költségek csökkentése, a bevándorlási és a büntető igazságszolgáltatási politika megváltoztatása és a mindenkire kiterjesztendő egészségbiztosítás megteremtése szerepel. 

A massachusettsi Elizabeth Warren szenátor és a New York-i szenátor Kirsten Gillibrand után Kamala Harris a harmadik nő a Demokrata Pártban, aki hivatalosan is bejelentette, hogy ringbe száll pártja elnökjelöltségéért. Ezt Tulsi Gabbard hawaii törvényhozó is jelezte már, de ő még hivatalosan nem jelentette be. Julián Castro, a texasi San Antonio volt polgármestere szintén hivatalosan bejelentette már indulását a párt elnökjelöltségéért. (BBC/MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.