Kamala Harris is bejelentette, hogy 2020-ban elindul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért

külföld
2019 január 21., 16:21
comments 131

Hétfőn Kamala Harris kaliforniai szenátor az ABC műsorában bejelentette, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért 2020-ban. Az 54 éves Kamala Harris jamaicai és indiai bevándorlók gyereke, és korábban ügyészként dolgozott Kaliforniában. Az interjúval szinte egy időben a közösségi médiában közzétett rövid videóban fejtette ki céljait.

Igazság, igazságosság, tisztesség, egyenlőség, szabadság, demokrácia. Ezek nem csak szavak, hanem értékek, amelyeket amerikaiként mindannyian nagy becsben tartunk" - mondta a videóban. 

A tévéinterjúban pedig leszögezte: „Mi akkor vagyunk a legjobbak, amikor ezekért az elveinkét küzdünk". Hozzátette: „Nem vagyunk tökéletesek, de nagyszerű ország vagyunk, amikor azokról az elvekről vitázunk, amelyekre országunk épül.”

Az elnökjelölt-jelölt Donald Trump bevándorlás-politikájának kritikusaként lett ismert, neve pedig Brett Kavanaugh főbírójelölt szenátusi meghallgatásán vált szélesebb körben is ismertté. 

Kamala Harris
photo_camera Kamala Harris Fotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

Harris programjában a megélhetési költségek csökkentése, a bevándorlási és a büntető igazságszolgáltatási politika megváltoztatása és a mindenkire kiterjesztendő egészségbiztosítás megteremtése szerepel. 

A massachusettsi Elizabeth Warren szenátor és a New York-i szenátor Kirsten Gillibrand után Kamala Harris a harmadik nő a Demokrata Pártban, aki hivatalosan is bejelentette, hogy ringbe száll pártja elnökjelöltségéért. Ezt Tulsi Gabbard hawaii törvényhozó is jelezte már, de ő még hivatalosan nem jelentette be. Julián Castro, a texasi San Antonio volt polgármestere szintén hivatalosan bejelentette már indulását a párt elnökjelöltségéért. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.