Az Avon bocsánatot kért egy narancsbőr elleni termék reklámja miatt

A kozmetikumokat gyártó óriáscég azután kért elnézést, hogy a brit színésznő, Jameela Jamil Twitteren vádolta meg azzal a vállalatot, hogy gyalázza a nőket. Az Avon új, egy narancsbőr elleni terméket népszerűsítő kampányában ugyanis egy fiatal nőt lehetett látni, azzal a felirattal, hogy 'a gödröcskék aranyosak az arcodon (de nem a combodon)'. 

Jamil azon akadt ki, hogy mindenkinek vannak benyomódások meg fodrok a combján, neki is, a követőinek is és az Avonnál dolgozó bohócoknak is, szóval hagyják abba a nők gyalázását a korukkal, súlyukkal és a narancsbőrrel. Ezek ugyanis elkerülhetetlen és teljesen normális dolgok. Ha pedig megrémítik őket és arra akarják rábeszélni a nőket, hogy 'javítsák ki' ezeket, azaz biztosan bukásra ítélik őket. 

A színésznő ezen kívül még egy Avon-reklámsorba beleszállt, mely azt állítja, hogy 'Minden test gyönyörű', de Jamil szerint ezt csak azokra a testekre értik, melyeken semmiféle hiba nincs, teljesen kifordítva így magából a testpozitív mozgalom elveit. 

Az Avon órákkal később reagált, és mint írták, teljesen megérik, miről beszélt Jamil, és belátták, hogy ezt nem gondolták az üzenetük mögé, ezért a jövőben többet nem használják ezeket a reklámanyagokat. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.