Szállingózik a hó

Jó reggelt kívánok, esik a hó! Egyelőre még nem nevezném intenzívnek a havazást, de a fagypont alatti hőmérséklet miatt ami leesik, meg is marad, félórás utazásom alatt szépen kifehéredtek a járdák. Ugyanakkor a BKK most készült a télen azért szokatlannak nem nevezhető jelenségre, vastag sóréteg borítja a villamosmegállókat már most is.

A Meteorológiai Szolgálat radarképei alapján az országon középső sávjában mindenhol havazik az osztrák határtól a románig. Erről egy mediterrán ciklon melegfrontja tehet, ami az éjjel érte el az országot. A melegből, amit hoz, semmit se fogunk érezni, az csak nagy magasságban hoz enyhébb levegőt.

Ma délelőtt még országszerte fagyni fog, a legmelegebb részeken éppen fagypont körül, a magasabban fekvő területeken mínusz 5 fok körül alakul majd a hőmérséklet, és változó intenzitással folytatódik a havazás, amely miatt Fejér megye kivételével az egész Dunántúlra figyelmeztetést adott ki a meteorológia. Délutánra aztán már csak az ország északi sávjában várható hó, és egy csöppet melegebb is lesz, Szegeden akár 2 fok is lehet. Ezt a déli sávot leszámítva mindenhol máshol marad a fagy. Éjszaka akár mínusz 8 fokig is lehűlhet a levegő. A hétvégéig nagyon hasonló idő várható, bár csütörtökön kicsit enyhébb időben fog havazni.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.