Szállingózik a hó

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jó reggelt kívánok, esik a hó! Egyelőre még nem nevezném intenzívnek a havazást, de a fagypont alatti hőmérséklet miatt ami leesik, meg is marad, félórás utazásom alatt szépen kifehéredtek a járdák. Ugyanakkor a BKK most készült a télen azért szokatlannak nem nevezhető jelenségre, vastag sóréteg borítja a villamosmegállókat már most is.

A Meteorológiai Szolgálat radarképei alapján az országon középső sávjában mindenhol havazik az osztrák határtól a románig. Erről egy mediterrán ciklon melegfrontja tehet, ami az éjjel érte el az országot. A melegből, amit hoz, semmit se fogunk érezni, az csak nagy magasságban hoz enyhébb levegőt.

Ma délelőtt még országszerte fagyni fog, a legmelegebb részeken éppen fagypont körül, a magasabban fekvő területeken mínusz 5 fok körül alakul majd a hőmérséklet, és változó intenzitással folytatódik a havazás, amely miatt Fejér megye kivételével az egész Dunántúlra figyelmeztetést adott ki a meteorológia. Délutánra aztán már csak az ország északi sávjában várható hó, és egy csöppet melegebb is lesz, Szegeden akár 2 fok is lehet. Ezt a déli sávot leszámítva mindenhol máshol marad a fagy. Éjszaka akár mínusz 8 fokig is lehűlhet a levegő. A hétvégéig nagyon hasonló idő várható, bár csütörtökön kicsit enyhébb időben fog havazni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.