4,5 milliárdért lett Mészáros Lőrincé a Club Aliga

politika
2019 január 31., 11:24

A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelentette be csütörtökön az Appeninn Vagyonkezelő Holding, hogy immár a cég az egykori pártüdülő, a balatoni Club Aliga többségi tulajdonosa. Tájékoztatásuk szerint az adásvétel értéke meghaladja a 14,1 millió eurót (4,5 milliárd forintot).

Az Appeninn Holding leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. a PRO-MOT Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. 74,99 százalékos tulajdonát szerezte meg.

A közlemény szerint a 47 hektáron elterülő pártüdülőt 2007-ben privatizálták, a teljes komplexumból a PRO-MOT 37 hektárnyi területet és a 167 férőhelyes kikötőt vásárolta meg, illetve megszerezte a fennmaradó tíz hektár vagyonkezelői jogát is 49 évre.

A közlemény szerint a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó Appeninn turisztikai célú fejlesztéseket kíván megvalósítani az előző tulajdonos terveinek felülvizsgálatát követően. Ha szükséges, új fejlesztési koncepciót is kidolgoznak, erről a település önkormányzatával és az üdülőtulajdonosokkal is "párbeszédre törekednek". (Via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.