Az ARTE a budapesti szexchatiparról forgatott riportot

2019 január 31., csütörtök 16:47

A francia-német ARTE csatorna a Románia és Bulgária mellett Magyarországon is virágzó szexchatiparról forgatott riportot, amiben bemutattak egy Szandra álnevű 28 éves budapesti lányt, aki 3 éve szállt be az élő videós bizniszbe – írta meg a HVG.

A riport szerint kb. tíz, lakásokban berendezett stúdió viszi a cyberpornót Budapesten. Szandra általában reggel 7-kor kezd (Amerikában ilyenkor van este), és egy józsefvárosi 3 szobás lakásban webkamerák előtt egy ágyon vetkőzik, táncol és chatel a nézőkkel, de pénzt csak akkor kap, ha privát műsort kérnek tőle. A program percdíjat számol fel, és minél több pénzt ad valaki, annál jobb műsort kaphat. Így napi 4-8 órát dolgozva több mint 450 ezer forintot keres havonta, pedig minden elköltött euróból csak 30 centet lát.

A Szandraként bemutatott camgirl a francia riportban Forrás: Arte

Szandra elmondta, hogy a szülei alkoholisták voltak, a nevelőapja pedig rendszeresen verte az anyját. Azt is elmondta, hogy érettségizett, korábban pincérnő és pultos volt, de ebből nem tudott megélni a féltestvérével és a kőműves párjával, aki szerint a szexchat is csak egy munka, és mivel nem érintik meg, nem zavarja.

Szandra azt mondta, még maximum 3 évig dolgozna így, de inkább kozmetikusnak szeretne tanulni, hogy rendes állása legyen, mert hosszú távon kiégnek a camgirlök.

A bemutatott lakásban 15 lány dolgozik, és egy 23 éves, közgazdaságtant tanuló férfi a főnökük: ő osztja be a lányok idejét, biztosítja a technikai hátteret, és dolgozik azon, hogy kiemelt helyre kerüljenek a lányok a camgirlkereső oldalakon.

Magyarországon a szexchatipar nem törvénytelen, de nem is legális, ezért a stúdiók modellügynökségnek vagy call-centernek titulálják magukat, a lányok pedig egyéni vállalkozóként dolgoznak. (HVG)