Kansasban enyhítettek egy pedofil férfi ítéletén, mert a bíró szerint a 13 és 14 éves lányok is tehetnek a történtekről

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Michael Gibbens bíró csökkentette annak a 67 éves férfinak a büntetését, aki egy 13 és egy 14 éves lánnyal feküdt le, mert úgy ítélte meg, hogy ebben az esetben a lányok „inkább agresszorok voltak, mint résztvevők”. Ezért Raymond Sodent az ebben az esetben járó 13 év helyett csak 5 év 10 hónap börtönre ítélte.

Fotó: Kansas Department of Corrections


A bíró az enyhítést azzal indokolta, hogy a lányok önként mentek be Soden házába és a szexért felajánlott pénzt is elfogadták. Hangsúlyozta, hogy bizonyos dolgok áruba bocsátása még felnőtteke setében is törvénytelen.

Ugyanakkor az ügyészség fellebbezett az ítélet ellen, a gyerekjogi szervezetek pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy a lányok áldozatok voltak, nem agresszorok, és a szexuális visszaélésért sosem lehet az áldozatokat hibáztatni. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér