Ezrek menekülnek a bozóttűz elől Új-Zélandon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A Tasmán-öböl, ahol most bozóttüzek miatt ezrek menekülnek.Fotó: Google Maps

Mintegy háromezer embernek kellett otthonát hátrahagyva menekülnie a fenyegető bozóttűz miatt Új-Zéland Déli-szigetén, Wakefield városánál. A lángok hat napja, Nelson közelében csaptak fel, de egyelőre nem sikerült megfékezni a tüzet.

A lángok terjedését az erős szelek is támogatják, a hatóságok ezért attól tartanak, hogy vasárnap drámaira fordulhat a helyzet. Jacinda Ardern, az ország miniszterelnöke közleményében csak reményét tudta kifejezni, hogy "az időjárás is velünk lesz".

A most pusztító bozóttűzhöz hasonlót 1965 óta nem láttak. A helyi parlamenti képviselő, Nick Smith szerint a térség olyan, mint egy fűrészporos láda, hetvenezer polgár van veszélyben.

A tűz oltásában huszonhárom helikopter és két repülőgép is részt vesz. Erre szükség is van, mert bár a meteorológia esőt jósol keddre, de a csapadék pont elkerülheti a veszélyeztetett részeket. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.