Egy győri férfi a falhoz vágta, bezárta, ráncigálta, szidalmazta, hónapokon keresztül zaklatta az élettársát, az ügyészség szerint elég, ha egy közvetítővel átbeszélik a dolgokat

társadalom
2019 február 11., 9:09
comments 205

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt közvetítői eljárásra utalta egy Győrben élő, rendszeresen féltékenykedő férfinak az ügyét - számolt be róla az ügyészség.

A jelenleg harmincegy éves férfi 2016 tavaszán egy győri szórakozóhelyről

a vállára véve vitte ki az élettársát, mivel a nő még nem akart hazamenni.

A férfi a sértettet az autójához vitte, hazafuvarozta, otthonukban belökdöste a szobába, bezárta a lakás ajtaját és elvette a nő kulcsát, telefonját. Ezt követően a nőt – folytonosan szidalmazva – a falhoz vágta. Mikor a nő menekülni próbált, őt két kézzel felemelte és a kanapéra dobta, amitől a sértettnek testszerte zúzódásai keletkeztek.

Ezt követően bevitte a hálószobába, rádobta az ágyra és onnan másnap reggelig nem engedte el.

A sértett másnap elköltözött otthonról. Ezt követően a pár többször kibékült, majd újra összeveszett, de már nem költöztek újra össze. 2017 nyarán aztán a férfi előzetes bejelentés nélkül ment át a barátnőjéhez, és felháborodott azon, hogy a nő mással telefonál.

Emiatt szidalmazni kezdte a nőt, majd beráncigálta őt a hálószobájába.

A nőnek többször is sikerült a férfitől a hálószobából elszabadulni, de a férfi mindannyiszor visszavitte oda a sértettet. Végül a nő eljutott a bejárati ajtóig, azon próbálta a férfit kitessékelni, amit észlelt a szomszéd, és ezért a férfi önként távozott onnan. A férfi a békülési terveivel ezt követően sem hagyott fel, ezért négy hónapon át napi rendszerességgel küldött kézzel írt és elektronikus leveleket a nőnek.

Az ügyészség a férfival szemben a két rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és minősített zaklatás vétsége miatt indult bűnügyben

a férfi kérése és beismerő vallomása alapján – a nő beleegyezésével – az eljárás felfüggesztése mellett közvetítői eljárásra utalásról döntött.

Azaz, ha a közvetítői eljárás eredményeképp a férfi és a nő megegyezik, és a férfi a bűncselekmény következményeit jóváteszi, az ügyészség az eljárást megszünteti.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt