Orbán szerint "Európában be van tiltva," hogy egy ország kereszténynek vallja magát

POLITIKA
2019 március 28., 15:10

Miután találkozott Ulisses Correia e Silva kormányfővel, a magyar miniszterelnök sajtótájékoztatót tartott a Zöld-foki Köztársaság fővárosában, Praiában. Orbán, aki kétnapos látogatáson vesz részt, elmondta, hogy 

a keresztény kultúra közös gondolkodási alap Magyarország és a Zöld-foki Köztársaság között.

Mikor Budapesten találkozott kollégájával, rájött, hogy "a keresztény kultúra, amelyben nevelkedtek, lehetővé teszi, hogy egymástól több ezer kilométerre is hasonlóan lássák a világot." Kijelentette: ritka a mai világban, hogy egy ország magát nyíltan kereszténynek vallja. 

"Európában ez be is van tiltva, ott identitáskérdésekről nem lehet ilyen nyíltan beszélni, más világ van,"

tette hozzá Orbán. A két ország gazdasági és oktatási megállapodást írt alá. Előbbi tartalmaz egy 35 millió eurós segélyhitelprogramot, illetve egy 15 millió eurós magánhitel lehetőségét is tartalmazza, vegyesvállalatok létrehozására. Az oktatási megállapodásban többek közt rögzítették, hogy a magyar kormány pénzt áldoz arra, hogy

 a Kodály-módszert népszerűsítsék a Zöld-foki Köztársaságban.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.