Házakkal és havi illetménnyel engeszteli Hasogdzsi négy gyermekét Szaúd-Arábia

Családhoz közel álló és szaúdi hatósági forrásokra hivatkozva közölte a The Washington Post, hogy a tavaly októberben meggyilkolt Dzsamál Hasogdzsi négy gyermeke több millió dolláros házakat, és dollárban öt számjegyű havi illetmény kap Szaúd-Arábiától. A lap, aminek meggyilkolt újságíró is munkatársa volt, úgy tudja, hogy az engesztelés mértékéről maga Szalmán király döntött, és az jelentősen emelkedhet, ha jogerősen elítélik a gyilkossággal vádolt halálbrigádot. Hasogdzsi két fia és két lánya közül, csak egy, Szaláh él a királyságban, és testvéreivel ellentétben nem is tervezi, hogy az Egyesült Államokba költözzön.  

Hasogdzsi 2014-benFotó: MOHAMMED AL-SHAIKH/AFP

A WP szerint az egyenként négymillió dollárt érő  Vörös-tenger partján fekvő Dzsidda városában található házakkal, és a havi utalással Szaúd-Arábia azt szeretné elérni, hogy a Hasogdzsi-családdal hosszú távú megállapodást kössenek, hogy a juttatásokért cserébe, kerülik a nyilvánosságot és a nyilatkozatokat sem tesznek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.