Házakkal és havi illetménnyel engeszteli Hasogdzsi négy gyermekét Szaúd-Arábia

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Családhoz közel álló és szaúdi hatósági forrásokra hivatkozva közölte a The Washington Post, hogy a tavaly októberben meggyilkolt Dzsamál Hasogdzsi négy gyermeke több millió dolláros házakat, és dollárban öt számjegyű havi illetmény kap Szaúd-Arábiától. A lap, aminek meggyilkolt újságíró is munkatársa volt, úgy tudja, hogy az engesztelés mértékéről maga Szalmán király döntött, és az jelentősen emelkedhet, ha jogerősen elítélik a gyilkossággal vádolt halálbrigádot. Hasogdzsi két fia és két lánya közül, csak egy, Szaláh él a királyságban, és testvéreivel ellentétben nem is tervezi, hogy az Egyesült Államokba költözzön.  

Hasogdzsi 2014-benFotó: MOHAMMED AL-SHAIKH/AFP

A WP szerint az egyenként négymillió dollárt érő  Vörös-tenger partján fekvő Dzsidda városában található házakkal, és a havi utalással Szaúd-Arábia azt szeretné elérni, hogy a Hasogdzsi-családdal hosszú távú megállapodást kössenek, hogy a juttatásokért cserébe, kerülik a nyilvánosságot és a nyilatkozatokat sem tesznek. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.