Házakkal és havi illetménnyel engeszteli Hasogdzsi négy gyermekét Szaúd-Arábia

Családhoz közel álló és szaúdi hatósági forrásokra hivatkozva közölte a The Washington Post, hogy a tavaly októberben meggyilkolt Dzsamál Hasogdzsi négy gyermeke több millió dolláros házakat, és dollárban öt számjegyű havi illetmény kap Szaúd-Arábiától. A lap, aminek meggyilkolt újságíró is munkatársa volt, úgy tudja, hogy az engesztelés mértékéről maga Szalmán király döntött, és az jelentősen emelkedhet, ha jogerősen elítélik a gyilkossággal vádolt halálbrigádot. Hasogdzsi két fia és két lánya közül, csak egy, Szaláh él a királyságban, és testvéreivel ellentétben nem is tervezi, hogy az Egyesült Államokba költözzön.  

Hasogdzsi 2014-benFotó: MOHAMMED AL-SHAIKH/AFP

A WP szerint az egyenként négymillió dollárt érő  Vörös-tenger partján fekvő Dzsidda városában található házakkal, és a havi utalással Szaúd-Arábia azt szeretné elérni, hogy a Hasogdzsi-családdal hosszú távú megállapodást kössenek, hogy a juttatásokért cserébe, kerülik a nyilvánosságot és a nyilatkozatokat sem tesznek. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.