Bruce Dickinson Szarajevó díszpolgára lett

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Bruce Dickinson átveszi a díszpolgári címét Szarajevóban 2019. április 6-án.Fotó: Elvis Barukcic/AFP

Bruce Dickinson, az Iron Maiden 60 éves énekese Szarajevóban átvette a díszpolgári kitüntetését, amit azért kapott, mert az akkori zenekarával, a Skunkworksszel 1994. december 14-én koncertet adott a városban a háború közepén, miközben a szerbek ágyúzták a várost.

Szarajevó ostroma 1992. április 5-tól 1996. február 25-ig, 1425 napig tartott, több mint 11 ezer halálos áldozatot követelve. A zenekart Boszniában ENSZ-konvoj vitte a helyszínre. A koncertről pár éve egy Scream for me, Sarajevo! című dokumentumfilm is készült, annak a forgatásán Dickinson visszatért a városba.

Dickinson újságíróknak az ünnepségen azt mondta, nem állították meg a háborút, de jobb kedvre derítették a városban lakókat, és ez minden, amit zenészek csak tehetnek. (France24)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.