Bruce Dickinson Szarajevó díszpolgára lett

Bruce Dickinson átveszi a díszpolgári címét Szarajevóban 2019. április 6-án.Fotó: Elvis Barukcic/AFP

Bruce Dickinson, az Iron Maiden 60 éves énekese Szarajevóban átvette a díszpolgári kitüntetését, amit azért kapott, mert az akkori zenekarával, a Skunkworksszel 1994. december 14-én koncertet adott a városban a háború közepén, miközben a szerbek ágyúzták a várost.

Szarajevó ostroma 1992. április 5-tól 1996. február 25-ig, 1425 napig tartott, több mint 11 ezer halálos áldozatot követelve. A zenekart Boszniában ENSZ-konvoj vitte a helyszínre. A koncertről pár éve egy Scream for me, Sarajevo! című dokumentumfilm is készült, annak a forgatásán Dickinson visszatért a városba.

Dickinson újságíróknak az ünnepségen azt mondta, nem állították meg a háborút, de jobb kedvre derítették a városban lakókat, és ez minden, amit zenészek csak tehetnek. (France24)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.