A Magyar Nemzet konspiratív eszközökkel kiderítette azt, amit az ellenzék egy hete bejelentett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kiszivárgott hangfelvételre hivatkozva számolt be csütörtöki számában a Magyar Nemzet arról, amit az MSZP és a Jobbik háttéralkujának neveztek. "Ujhelyi István nyíltan beszélt a két párt összefogásáról" - írja alcímében a lap.

Persze miért ne beszélne nyíltan. Mint azt a másik érintett párt, a Jobbik szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében írja, a megállapodást egy hete jelentették be közös sajtótájékoztatójukon az ellenzéki pártok. Mint írták, ezen a sajtótájékoztatón a kormánymédia is jelen volt.

Tehát nincs szó háttéralkuról, a két párt teljesen nyíltan állapodott meg abban, hogy az EP-választásokon közösen fogják koordinálni szavazatszámlálóikat, hogy a tavaly április parlamenti választással szemben most ne fordulhasson elő, hogy valamelyik szavazókörbe nem jut ellenzéki szavazatszámláló.

A Nemzet most egy a szocialisták március 29-i kampányeligazításán készült hangfelvétel alapján számolt be a múlt héten már nyilvánosságra hozott megállapodásról, háttéralkunak minősítve azt. A tanácskozásról egy csaknem négyórás hangfelvétel jutott a birtokukba, amiből már szerdán is közöltek részleteket. Most a már egy hete nyilvános "háttéralku" leleplezésén túl annyira futotta, hogy leleplezzék: a szocialisták növelni akarják szavazatszámukat az előző EP-választáshoz képest, és hogy ezt már csak azért is fontosnak tartják, mert az EP-választásokon kialakuló erőviszonyok befolyásolhatják az alkupozíciójukat önkormányzati választások előtt a többi ellenzéki párttal szemben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.