A Magyar Nemzet konspiratív eszközökkel kiderítette azt, amit az ellenzék egy hete bejelentett

POLITIKA
2019 április 11., 09:23
comments 129

Kiszivárgott hangfelvételre hivatkozva számolt be csütörtöki számában a Magyar Nemzet arról, amit az MSZP és a Jobbik háttéralkujának neveztek. "Ujhelyi István nyíltan beszélt a két párt összefogásáról" - írja alcímében a lap.

Persze miért ne beszélne nyíltan. Mint azt a másik érintett párt, a Jobbik szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében írja, a megállapodást egy hete jelentették be közös sajtótájékoztatójukon az ellenzéki pártok. Mint írták, ezen a sajtótájékoztatón a kormánymédia is jelen volt.

Tehát nincs szó háttéralkuról, a két párt teljesen nyíltan állapodott meg abban, hogy az EP-választásokon közösen fogják koordinálni szavazatszámlálóikat, hogy a tavaly április parlamenti választással szemben most ne fordulhasson elő, hogy valamelyik szavazókörbe nem jut ellenzéki szavazatszámláló.

A Nemzet most egy a szocialisták március 29-i kampányeligazításán készült hangfelvétel alapján számolt be a múlt héten már nyilvánosságra hozott megállapodásról, háttéralkunak minősítve azt. A tanácskozásról egy csaknem négyórás hangfelvétel jutott a birtokukba, amiből már szerdán is közöltek részleteket. Most a már egy hete nyilvános "háttéralku" leleplezésén túl annyira futotta, hogy leleplezzék: a szocialisták növelni akarják szavazatszámukat az előző EP-választáshoz képest, és hogy ezt már csak azért is fontosnak tartják, mert az EP-választásokon kialakuló erőviszonyok befolyásolhatják az alkupozíciójukat önkormányzati választások előtt a többi ellenzéki párttal szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.