Székesfehérvár is beszáll 10 ezer euróval a Notre Dame újjáépítésébe

Székesfehérvár önkormányzata, csatlakozva Szeged városához szintén 10 ezer eurót ajánl föl a párizsi Notre-Dame-székesegyház újjáépítésére - jelentette be Cser-Palkovics András, a város polgármestere. Egyben minden olyan önkormányzatot hasonló felajánlásra buzdít, amelynek lehetősége van erre.

Cser-Palkovics az 1601-ben elpusztult székesfehérvári koronázó templomra utalva megjegyezte, hogy „ha van város, amely átérzi egy katedrális elvesztésének tragédiáját, az Székesfehérvár" . „Hiszünk abban is, hogy ez a pillanat hitet ad nekünk, magyaroknak is ahhoz, hogy ne adjuk fel álmunkat a mi nemzeti katedrálisunk, koronázótemplomunk tekintetében sem. Amit ember felépített, majd sajnos lerombolt, azt újra felépíthet. Ha van hozzá akarat, hit és összefogás. Párizs népének és vezetésének pedig ezúton is sok erőt és kitartást kívánok a város főtemplomának újjáépítéshez”- tette hozzá. 

A Notre Dame hétfő este kapott lángra, a tűzben összeomlott az épület huszártornya és odaveszett teljes tetőszerkezete is. Emmanuel Macron francia elnök nemzetközi adománygyűjtést kezdeményezett a székesegyház újjáépítésére.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.